(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno rotušėje pagerbti Kauno miesto dainų ir šokių šventės „Žalgirio mūšiui – 600″ organizatoriai, kolektyvų vadovai ir rėmėjai.

Miesto meras Andrius Kupčinskas gražiam chorų, šokių ansamblių, vaikų kolektyvų, orkestrų vadovų, dirigentų, choreografų būriui padėkojo už tautos muzikinių tradicijų puoselėjimą.

Šventės svečius Rotušės fojė pasitiko gyvosios skulptūros – Baltosios mūzos, kurias įkūnijo Pantomimos ir plastikos teatro aktoriai, griežė Kauno styginių instrumentų kvartetas, vadovaujamas Sauliaus Bartulio.

Miesto meras Andrius Kupčinskas padėkojo šventės dalyviams ir organizatoriams, įteikė padėkos raštus. Meras pabrėžė, kad šios unikalios muzikinės tradicijos, kurias globoja UNESCO, gimė Kaune prieš 86 metus ir yra puoselėjamos iki šiol.

Šventės organizatorė Lietuvos chorų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Leokadija Januškienė su ašaromis akyse prisiminė ilgą, nelengvą, bet gražų dainų švenčių organizatorių nueitą kelią, pasidžiaugė, kad šventės išliko orios ir tautiškos, nepasidavė modernizacijoms ir nenusipigino.

Šventės dalyvius sveikino vyriausioji baletmeisterė Margarita Tomkevičiūtė, režisierius Egidijus Stancikas. Kauno miesto dainų ir šokių šventės meno vadovas profesorius Petras Bingelis užtikrino, kad Kaunas tvirtai laikys chorinio meno lyderių vėliavą ir miesto vadovams priminė, kad būtų gerai, jeigu nuoširdžiai dirbantiems meno kolektyvų vadovams būtų įteikti ne tik padėkos raštai, bet ir banko čekiai. Skambant Kauno styginių instrumentų kvarteto atliekamoms melodijoms, šventės dalyviai žiūrėjo Dainų slėnyje užfiksuotus vaizdus, prisiminė prabėgusią koncertinę vasarą, pasidalijo mintimis apie tolimesnius kūrybinius planus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: