Lietuvos konkurentė dėl olimpinės krepšinio turnyro atrankos - Makedonija
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) yra pasirengusi įrodyti, kad surengti Londono olimpiados krepšinio turnyro atranką yra pajėgi iš privačių lėšų.

Ketviadienį, lapkričio 3 d., Kaune vykusioje spaudos konferencijoje federacijos vadovai atskleidė planus ir darbus, siekiant suorganizuoti antrą didelį renginį per dvejus metus.

Rengti kitų metų liepos 2-8 dienomis vyksiančias varžybas pretenduoja keturios šalys – Lietuva, Makedonija, Venesuela ir Angola. Anot federacijos vadovų, pagrindinė lietuvių konkurentė – Makedonija.

„Jie yra pagrindiniai konkurentai, su kuriais mums bus sunku kovoti, kadangi šalis turi didelį vyriausybės palaikymą. Pinigais galime konkuruoti su kitomis federacijomis, bet ne su valstybėmis“, – aiškino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Nors galimybė rengti atrankos varžybas oficialiai kainuoja 3 mln. eurų, anot Balčiūno, tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) yra sudariusi galimybes papildomai skirti lėšų, aukojant jas krepšinio vystymo fondui.

„Tačiau mes manome, kad 3 mln. eurų yra maksimali suma, kurią galima skirti tokiam renginiui. Daugiau nebūtų prasmės mokėti“, – tikino Balčiūnas.

3 milijonus eurų skirtų bendrovė „Kauno grūdai“, kuri vėliau atgautų pinigus pardavus bilietus.

Šios įmonės valdybos pirmininkui Tautvydui Barščiui padėkojęs LKF prezidentas Arvydas Sabonis pridūrė, kad dėl galimybės Lietuvoje surengti dar vienas aukščiausio lygio varžybas turėtų prisidėti visi.

„Nesinorėtų sulaužyti tradicijos, kai nuo 1992 metų visą laiką dalyvaudavome olimpiadose. Visi, pradedant nuo olimpinio komiteto, turėtume susivienyti ir bandyti laimėti teisę rengti šį turnyrą“, – sakė Sabonis.

Olimpinio atrankos turnyro varžybos vyktų Vilniuje arba Kaune. Federacijos vadovai dabar veda derybas su Kauno savivaldybe ir po jų paaiškės, ar Kaunas prisidėtų prie renginio organizavimo.

„Kaunas šiuo atveju patrauklesnis nei Vilnius, nes turi trečdaliu didesnę areną. Miestui nekiltų problemų sutalpinti 12 rinktinių, nes nėra keliamas reikalavimas jas visas apgyvendinti viename viešbutyje“, – aiškino federacijos generalinis sekretorius.

Kitą savaitę į antrą pagal dydį šalies miestą atvyks FIBA vadovai, kurie dar kartą įvertins „Žalgirio“ areną.

Lietuvos rinktinė olimpinėse atrankos varžybose sužaistų 4 arba 5 rungtynes. Anot Balčiūno, kainos į lietuvių rungtynes būtų panašios kaip šių metų Europos čempionate, o į kitų rinktinių dvikovas kainuotų nuo 20-30 litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: