(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Iki vienuoliktojo dainuojamosios poezijos festivalio „Akacijų alėja“ liko penkios dienos ir 19,6 kilometro. Toks atstumas skiria „Combo“ klubą, kuriame surengta spaudos konferencija, ir Kulautuvą, kuriame liepos 9 dieną, 18 valandą vyks tradiciniu tapęs renginys.

Kas naujo, kas geriau, kas gražiau bus šiųmetiniame festivalyje papasakojo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis ir prodiuseris, festivalio siela Virgis Stakėnas. Spaudos konferencija, kaip ir „Akacijų alėja“ pradėta festivalio himnu, kurį atliko raudondvariškė Ingė Markauskaitė.

„Akacijų alėja“ iki šiol vadinta Kauno rajono vizitine kortele. „Tai perlas arba kultūros reiškinys“, – epitetų negailėjo renginio globėjas, meras V. Makūnas. Pasak jo, dalyviai jau spėjo pamėgti festivalį, atvažiuoja žinodami, kad yra laukiami, kad čia tvyro gera aura, o festivalis visuomet pakylėja, užburia muzika, poezija ir buvimu kartu.

Praėjusiais metais jubiliejinėje „Akacijų alėjoje“ sulaukta per 12 tūkstančių klausytojų, todėl Savivaldybė ieško naujos erdvės, kad žmonės jaustųsi patogiai ir gerai.

„Pasimokėme iš pernykščių klaidų. Šiemet automobiliams parkuoti bus paliktos erdvės, automobiliai nukreipiami, kur važiuoti. Kaip ir ankstesniais metais, į festivalį bus galima atplaukti laivu. Šiemet laukiame gausaus būrio dviratininkų“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis.

„Festivalis vyks bet kokiu oru, – teigė Virgis Stakėnas. – Jo himne yra eilutės apie Karalių. Jis mums palankus“. Anot prodiuserio, kaip ir ankstesniais metais, bus pagerbtas maestro Vytauto Kernagio atminimas. Šiemet jam būtų sukakę 60 metų. „AvenueAcoustic‘‘ V. Kernagio dainas atliks kitaip.

Festivalyje dalyvaus aktorius (naujasis Tadas Blinda) Mantas, tarptautinių konkursų ir „MTV Europe Music Awards“ laureatė Jurga Šeduikytė, aktorius, vienas dainuojamosios poezijos tautinių klasikų Saulius Bareikis, aktorius, televizijos projektų dalyvis Jokūbas Bareikis, aktorius, režisierius, skaitovas, du kartus Auksinio scenos kryžiaus ir Nacionalinės Premijos laureatas, debiutuojantis bardų scenoje Rolandas Kazlas, Muzikinio teatro solistas, televizijos laidų vedėjas Deivis, poetas, dainų autorius ir atlikėjas, viduriniosios bardų kartos lyderis Domantas Razauskas, dainų autorius ir atlikėjas, populiarių dainų kūrėjas Aleksandras Makejevas, dainų autorė, electronic, ambient, experimental muzikinių projektų atlikėja Saulė, televizijos projekto „Lietuvos talentai“ laureatai „Bjelle ir PeRu“. 30 metų „išlaikymo“ savo baladžių žada ir festivalio signataras Virgis Stakėnas.

Atlikėjams tradiciškai bus įteikti „Akacijų alėjos“ ordinai. Iki šiol juos yra gavę 95 ankstesnių festivalių dalyviai. Kam atiteks jubiliejinis, 100-asis ordinas, kol kas – paslaptis.

Naujovė – festivalio metu veiks krautuvėlė. Nulipę nuo scenos atlikėjai čia dalins autografus, bus galima įsigyti kompaktinių diskų, renginio dalyvių atsivežtų knygų, kitų išliekamąją vertę turinčių daiktų. Vienuoliktajame festivalyje skambės ir naujutėlaitė, tik ką pagaminta žalia gitara „Akacija“. Ją baigiantis spaudos konferencijai išbandė V. Stakėnas.

Ir dar šis tas žalio. Spaudos konferencijos metu pranešėjams buvo siūloma atsigaivinti žaliu gėrimu. Jo paragauti išdrįso tik festivalio globėjas V. Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: