© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Mažiausiai šeši žmonės žuvo, o daugiau nei 17 buvo sužeisti pirmadienį sprogus bombai prie vieno keleivinio traukinio Pakistano neramiame pietvakarių regione, pranešė pareigūnai.

Sprogstamasis užtaisas, veikiausiai padėtas ant geležinkelio bėgių, detonavo, kai tas traukinys artėjo prie stoties Nasir Abado rajone pietvakarinėje Beludžistano provincijoje, kurioje aktyviai veikia sukilėliai.

“Tai buvo bombos sprogimas; taikinys buvo keleivinis traukinys. Žuvo bent šeši žmonės”, – provincijos vidaus reikalų sekretorius Asadas Gilani (Asadas Gilanis) sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, jog dar per 17 žmonių buvo sužeisti per šį išpuolį.

Aukšto rango vietos pareigūnas Zafaras Shahas Bukhari (Zafaras Šahas Buharis) patvirtino, kad buvo įvykdytas tas sprogdinimas, tai pat jo aukų skaičių.

Z.Sh.Bukhari sakė, kad atakos taikiniu tapo greitasis traukinys “Jaffar Express”, važiavęs iš Ravalpindžio į Beludžistano provincijos sostinę Kvetą.

“Išvežėme žuvusiųjų kūnus ir sužeistuosius į netoliese esančią ligoninę”, – nurodė jis, pridūręs, kad šešių sužeistųjų būklė kritinė.

Pasak Z.Sh.Bukhari, dėl sprogimo traukinys nulėkė nuo bėgių.

Žuvusiųjų per šią ataką tapatybė dar nežinoma, tačiau A.Gilani sakė, kad traukinyje buvo saugumo pareigūnų.

“Visi žuvusieji – vyrai, bet tarp sužeistųjų yra moterų ir vaikų”, – sakė Z.Sh.Bukhari.

Policija ir kiti saugumo pareigūnai apsupo išpuolio vietą.

Vienas žvalgybos pareigūnas sakė AFP, kad išminavimo ekspertai tiria incidento vietą, mėgindami nustatyti sprogimo priežastį, taip pat ieškodami kitų sprogstamųjų užtaisų.

Z.Sh.Bukhari nurodė, kad vienas iš keleivinio traukinio vagonų buvo smarkiai apgadintas galingo sprogimo.

Aukšto rango vietos geležinkelių pareigūnas Faizas Bugti (Faizas Bugtis) sakė AFP, kad traukinių eismas buvo sustabdytas, nes sprogimas apgadino bėgius.

Kitas geležinkelio pareigūnas – Javedas Ahmadas (Džavidas Ahmadas) – sakė AFP, kad geležinkeliui suremontuoti prireiks kelių valandų.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės dėl šio išpuolio, tačiau anksčiau dėl panašių atakų yra prisipažinusi separatistinė Beludžių respublikonų armija.

Beludžių sukilėliai nuo 2004 metų kovoja dėl politinės autonomijos ir siekia, kad jų regionui atitektų didesnė dalis pajamų, gaunamų už parduodamą Beludžistano naftą, dują ir mineralinius išteklius.

Neturtingame Beludžistane taip pat didėja smurtas tarp Pakistane daugumą sudarančių sunitų ir šiitų, kurie sudaro apie penktadalį iš 180 mln. šalies gyventojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: