(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Kauno marių regioninio parko direkcija kartu su Kauno apskrities viršininko administracija, Kauno miesto savivaldybe bei partneriais iš Norvegijos – Vestfoldo grafyste, pradeda įgyvendinti paprojektį „Gamtos mokyklos veiklos stiprinimas Norvegijos ekologinio švietimo modelio pavyzdžiu“. Šis bendras projektas gyvuoja jau 8 metus.

Paprojektį finansuoja Norvegija pagal Norvegijos finansinių mechanizmų subsidijų įgyvendinimo schemą „Patirties perdavimo ir bendradarbiavo ryšių tarp vietinio, regioninio ir euroregioninio lygio partnerių Lietuvoje ir Norvegijoje stiprinimas“ bei bendrai finansuoja Lietuva.

Paprojekčio siekis – perimant pažangią Norvegijos patirtį, stiprinti gebėjimus bei galimybes, sudarančias sąlygas didinti vaikų ir jaunimo dalyvavimą Gamtos mokyklos prie Kauno marių regioninio parko direkcijos veikloje.

Kauno marių regioninio parko direkcijos (KMRPD), kaip saugomos teritorijos, vienas iš funkcinių tikslų yra ekologinis visuomenės švietimas, gamtinių ir kultūrinių vertybių propagavimas. Šis tikslas gyvendinamas per Gamtos mokyklos veiklą. Vystantis informacinei visuomenei, būtina ieškoti naujų gamtos ir kultūros paveldo pažinimo galimybes praplečiančių edukacinių sprendimų, siekiant ugdyti kiekvieno asmens sąmoningą atsakomybę už paveldą bei jį supančios aplinkos apsaugą ir puoselėjimą. Tikimasi, kad Norvegijoje ne vieną dešimtmetį veikiančių gamtos mokyklų pavyzdys bei ten dirbančių specialistų patirtis padės ne tik sukurti savo ekologinio švietimo modelį, bet ir pagelbės kuriant interaktyvias, dalyvavimo principu paremtas edukacines priemones.

Siekiant įgyvendinti paprojektyje numatytą tikslą, numatoma sukurti edukacines priemones, atitinkančias vaikų ir jaunimo poreikius, konkuruojančias su šiuolaikiniais standartais, patrauklias visų amžiaus grupių asmenims, taip pat stiprinti partnerių darbuotojų gebėjimus, reikalingus vykdyti šviečiamąją, informacinę veiklą, nukreiptą į vaikų ir jaunimo ekologinio sąmoningumo, pagarbos aplinkai ugdymą, skatinti ir stiprinti partnerystę tarp Lietuvos ir Norvegijos institucijų, užsiimančių ekologiniu švietimu. Paprojekčio metu bus organizuojami specialūs mokymai tikslinės grupės atstovams, mokomosios išvykos į paprojekčio vietoves bei vykdoma informacinė sklaida. Paprojektis padės formuoti kitokį visuomenės požiūrį į ekologinį švietimą, pamokas gamtoje ir jų reikšmę ugdymo procesui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: