Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų, “VPgrupės”akcininkas Nerijus Numavičius teismui sugebėjo įrodyti, kad net pralaimėjęs bylą padengtų beveik 30 mln. litų ieškinį, kurį jam pareiškė JAV gyvenantis brolis Julius Numavičius.

Vilniaus apygardos teismas kovo 14 dieną patenkino N.Numavičiaus skundą ir panaikino anksčiau milijonieriui ir vienai didžiausių Lietuvos bendrovių “VP grupė” pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones – 29,82 mln. litų vertės turto areštą, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Ši suma, kaip teismui nurodė N.Numavičius, jam nėra didelė.

Portalo žiniomis, milijonierius valdo bendrovės “Leksita” (buvusi “Vilniaus prekyba”) akcijų, kurių nominali vertė yra daugiau kaip 312 mln. litų. Be to, N.Numavičiui priklauso beveik 63 proc. bendrovės “Vilniaus prekyba” (buvusi “Vilniaus prekybos mažmena”), kuri valdo prekybos centrus “Maxima” ir vaistinių tinklus “Eurovaistinė”, akcijų.

Nors N.Numavičiaus ir “VP grupės” turto areštas buvo panaikintas, teismas nesutiko panaikinti laikinųjų apsaugos priemonių, kuriomis areštuotos bendrovių “M.M.M. Projektai”, “VP Grupė”, “Eva grupė”, “Akso”, RYT ir “Peronas” akcijos. Teismas yra uždraudęs šias akcijas perleisti, įkeisti ar kitaip jomis disponuoti, taip pat bet kokiu būdu perleisti jų suteikiamas balsavimo ar kitas teises.

N.Numavičius taip pat siekia, kad būtų panaikintas šių akcijų areštas, todėl teismo nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: