(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo 25 dieną Kūno kultūros ir sporto departamente į pasitarimą buvo pakviestos sporto šakų federacijos, gaunančios finansavimą ir iš Lietuvos olimpinio sporto centro programai „Londonas 2012”, jų rinktinių treneriai. Toks susitikimas, KKSD iniciatyva surengtas siekiant pagerinti federacijų ir LOSC bendradarbiavimą ir išsiaiškinti kylančias problemas.

Sporto šakų federacijų vadovai dar kartą buvo supažindinti su lėšomis, kurios olimpinės rinktinės kandidatams skiriamos iš LOSC. Kaip sakė LOSC direktorius Linas Tubelis, šiemet turbūt pirmą kartą, skirstant lėšas, pavyko nustatyti tokius objektyvius kriterijus – konkretūs sportininkai ir jų pasiekti rezultatai „uždirbo“ pinigus federacijoms. Tačiau dauguma kalbėjusių federacijų vadovų išsakė pageidavimą, kad tos lėšos nebūtų susietos su tais konkrečiais sportininkams – tada jas būtų galima panaudoti racionaliau ir efektyviau.

Nemažai sporto federacijų pageidavo į olimpinės rinktinės kandidatų sąrašus įtraukti dar vieną ar kitą sportininką. Kai kurios sporto šakų federacijos prašė, kad LOSC siųstų papildomą informaciją apie jų sporto šakų trenerių ir sportininkų dalyvavimus vienose ar kitose varžybose, nes federacijos apie tai… kartais nieko nežino. Tačiau iš daugumos federacijos atstovų pasisakymų aiškėjo, kad tokia situacija – greičiau ne LOSC nesugebėjimas koordinuoti situacijos, o šiokia tokia netvarka pačių federacijų kiemuose. „Tvirtinant planus, visada yra dedamas ir federacijos generalinio sekretoriaus parašas“, – pabrėžė Linas Tubelis.

Išklausę federacijų pageidavimų, KKSD vadovai žadėjo į juos išnagrinėti ir pagal galimybes spręsti. KKSD gen. direktorius Ritas Vaiginas taip pat informavo, kad vilčių gauti porą papildomų milijonų, kaip dar buvo tikimasi, praktiškai nėra – Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitikime su Lietuvos sporto federacijų sąjungos atstovais jokių vilčių nedavė.

Kūno kultūros ir sportos deparatemantas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: