(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Ant Nevėžio kranto stovinčiame Kačiūniškės dvare vykusio plenero darbų paroda „Laiko spiralė“ apkeliavo ne tik Kauno rajono parodų sales, bet žiemą puošė ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos erdves, o dabar įsikūrė kiek neįprastoje vietoje – Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centre.

„Tai paskutinė šio plenero tapybos ir fotografijos darbų paroda. Kai ieškojau pavadinimo būsimam plenerui, pasirinkau Laiko temą, nes esu įsitikinusi, kad tai, kas buvo, vyko, vėl pasirodo, sugrįžta, tik kita forma, kitame lygmenyje – kaip tik tai ir matome kūrėjų darbuose. Bet įdomiausia tai, kad atsidūrę šioje netradicinėje erdvėje menininkų darbai įgavo naują reikšminį atspalvį – juose ne tik grįžtantis, bet ir gydantis Laikas“, – pristatė parodą VšĮ Kačiūniškės dvaro direktorė Lina Galdikienė.

Kūrybinis pleneras ir paroda skirti vienam gražiausių Kauno rajono dvarų – Kačiūniškės dvarui. Tai jauniausias dvaras iš trijų, tarp kurių Raudondvario ir Babtyno-Žemaitkiemio dvarai, palei Nevėžio upę išsirikiavusių dvarų. Šis dvaras savitas ir tuo, kad jis buvo statomas ne kaip įprastas dvaras, bet skirtas seserų benediktinių reikmėms. Todėl drauge su kūrybiniais darbais parodoje pristatoma ir Kačiūniškėse gyvenusių vienuolių benediktinių istorija, atsispindinti archyvinių nuotraukų ekspozicijoje.

Du skirtingi laiko žvilgsniai vienu metu tarsi pasakoja apie dvaro ir seserų benediktinių pasaulį bei atskleidžia menininkų juslėmis patirtą tikrovę, įsivaizdavimą, kas galėjo būti. „Momentinis susipažinimas su Kačiūniškės dvaru, jo aplinka, pabendravimas su ten gyvenančiais žmonėmis pasiūlė įvairiausių meninių sprendimų. Mano ir kolegų darbuose yra ne tik architektūra ir dvaro peizažai, bet ir tai, ką įsivaizduojame, kas galėjo būti. Ši vieta menininkams labai įdomi ir žadina kūrybinę vaizduotę“, – įspūdžiais dalijosi dailininkė Agnė Liškauskienė.

Garliavos PSPC II aukšto laukiamajame eksponuojami Algimanto Snarskio, Lauros Steponavičiūtės, Odetos Buragaitės, Aistės Gujos, Linos Paknytės Šetkuvienės, Eligijos Kustinskienės ir Agnės Liškauskienės darbai. Paroda vyks iki birželio 1 dienos. Beje, tai jau antroji šiais metais meno darbų paroda, surengta šioje gydymo įstaigoje. Prieš tai medikų ir ligonių dėmesio sulaukė Dailininkų sąjungos nario, kauniečio Vytauto Lagunavičiaus kūriniai.

VšĮ Kačiūniškės dvaras informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: