Pasaulio turizmo mugėje - naujos idėjos ir verslo planai
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno rajono turizmo informacijos centras lapkričio 7-10 dienomis dalyvavo tarptautinėje parodoje WTM 2011, vykusioje Jungtinėje Karalystėje, Londone.

Kartu su Kauno miesto savivaldybe Kauno rajono turizmo informacijos centras pristatė pasauliui turizmo galimybes Kauno rajone bei Kauno mieste. Didžiausio dėmesio sulaukė restauruojama Raudondvario dvaro sodyba bei vandens keliai.

Pastaraisiais susidomėjo ne tik užsieniečiai, bet ir Klaipėdos Meja Travel vykdančioji direktorė Liudvika Pakalkaitė. Įmonė turi didelę patirtį organizuojant kruizus po Baltijos jūrą. Gimė idėja sukurti naują bendrą produktą, apjungiantį į vieną kruizinę kelionę visas tris Baltijos šalis Lietuvą, Latviją ir Estiją, startuojant nuo Kauno.

„Parodoje ne tik pristatėme save, bet ir pasižiūrėjome į kitus, pasisėmėme naujų idėjų rinkodarai bei pristatymams, pasikeitėme kontaktiniais duomenimis su kitose šalyse veikiančiais turizmo informacijos centrais, municipalitetų įstaigomis bei dvarais. Ypač atsivėrusiomis bendradarbiavimo galimybėmis susidomėjo Castello Chiola menedžerė.

Ši pilis-viešbutis įsikūręs viduramžių Loreto Aprutino mieste, Pietų Italijoje ir teikia konferencinio turizmo, apgyvendinimo paslaugas Tai išskirtinė vieta ypatingai svarbioms ceremonijoms, Jazz muzikos šou, meno instaliacijoms ir parodoms. Su Castello Chiola vykdančiąja menedžere buvo preliminariai aptartos bendradarbiavimo perspektyvos, gerosios patirties mainai ir tikimybė keistis turistų srautais“, – sakė Kauno rajono turizmo informacijos centro direktorė Lina Galdikienė.

Ji nuvežtą reklaminę informaciją apie Kauno rajoną paskleidė visam pasauliui, daug informacijos paliko Lietuvos turizmo informacijos centre, veikiančiame Lietuvos ambasadoje Londone. Kauno rajono turizmo informacijos centras apie savo veiklą papasakojo parodoje apsilankiusiems studentams, kurie Londone studijuoja turizmo vadybą. Studentė iš Hertfordshire universiteto išreiškė norą atlikti pusmečio praktiką Kauno rajono turizmo informacijos centre jau kitų metų pavasarį.

„Parodoje ne tik pristatėme Kauno rajoną, bet ir aptarėme iškylančias problemas. Bendraujant su Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentu Linu Žabaliūnu aptarėme Kaimo turizmo sodybų veiklą, išsakėme sodybų veiklos trūkumus.

Šiuo metu didžioji dalis Kauno rajono kaimo turizmo sodybų užsiima tik pobūvių organizavimu ir nepriima pavienių turistų nakvynei, nėra maitinimo paslaugos. Priėjome vieningos išvados, kad reikia artimiausiu metu surengti susirinkimą, išspręsti šią problemą, nes dabar atvykę turistai į Kauno rajoną, jei nesutarę iš anksto, negautų ne tik pusryčių, bet ir nakvynės“, – sakė L. Galdikienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: