Kovo 1 d. pradeda darbą reorganizuota Policijos departamento prie VRM Viešosios policijos valdyba.Tikimasi, kad šis atnaujintas Policijos departamento padalinys patobulins ir palengvins šalies viešosios policijos pareigūnų darbą.

Po pakankamai netrumpo proceso atnaujintoje Viešosios policijos valdyboje – penki skyriai: Rizikos valdymo ir vidaus kontrolės, Veiklos organizavimo ir prevencijos (jį sudaro Patrulių, Nepilnamečių ir apylinkės inspektorių bei Migracijos poskyriai), Operatyvaus valdymo ir apsaugos, Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo bei Licencijavimo.

Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požėla pabrėžė, kad naujai sukurtas Rizikos valdymo ir kontrolės skyrius užduos toną visai valdybai, o ši – visoms šalies policijos įstaigoms vykdant viešosios policijos funkcijas. Atsižvelgiant į šalies gyvenimo aktualijas, sukurtas Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyrius. Pasak R. Požėlos, taip pasielgta ne tik dėl artėjančio Europos krepšinio čempionato – masiniai renginiai tampa mūsų šalies gyvenimo kasdienybe, ir akivaizdu, kad šioje srityje reikalingi naujos kokybės sprendimai teisėkūros, taktikos srityse, labiau koordinuota institucijų veikla. Taip pat stiprėja Policijos departamento funkcijos migracijos, areštinių ir konvojaus, patrulių veiklos srityse.

Viešosios policijos valdybos viršininkas akcentavo, kad jo vadovaujamas padalinys pirmiausia atnaujintas “ne kiekybe, o kokybe”. Atnaujinta valdyba vykdys daugiau funkcijų, nei iki šiol, bet tuo pačiu jai teks didesnė atsakomybė už visą šalies viešąją policiją.

Reformuotai Viešosios policijos valdybai išlaikyti nereiks papildomų lėšų, reorganizacija susijusi su vidiniais Policijos departamento pertvarkymais bei trimis papildomomis pareigybėmis, perkeltomis iš dviejų specializuotų policijos įstaigų, tad finansinė našta Policijos departamentui nepadidėjo.

Remiantis Policijos departamento informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: