Tamperės (Suomija) kongresų ir koncertų rūmai. Kaunas.lt archyvo nuotr.

VšĮ Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba paskelbė Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų statybos vietos parinkimo urbanistinio supaprastinto atviro projekto konkursą.

Konkurso tikslas – išrinkti tinkamiausią vietą Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų statybai, sukurti patrauklią visuomeninę erdvę su statiniu, kurie skatintų gretimos aplinkos kokybinę plėtrą bei gerintų miesto įvaizdį. Pirmosios vietos laimėtojui bus skirta 15 tūkst. Lt, antrosios – 12 tūkst. Lt, o trečios – 8 tūkst. Lt dydžio premija. Taip pat bus skirtos ir penkios paskatinamosios premijos, siekiančios 3 tūkst. Lt.

Projektai turi būti pateikti iki 2012 m. rugsėjo 28 d., 15.00 val., adresu Vilniaus g. 22, Kaunas. Konkurso medžiaga patalpinta centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje. Architektai, norintys dalyvauti konkurse, gauti sąlygas, jų patikslinimus bei paaiškinimus turi registruotis adresu: https://eviesiejipirkimai.lt (Prisijungti prie CVP IS – Registracija tiekėjams – ir t.t. Konkurso medžiagą rasite atsivertę jo paskelbimo datą – birželio 27 d.). Konkursą organizuoja VšĮ Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (KAUET) ir Kauno miesto savivaldybė. Telefonai pasiteiravimui: 8 687 62 302 arba 8698 00672.

„Buvo nemažai diskutuota, kaip pavadinti naujuosius rūmus. Priimant galutinį sprendimą buvo atsižvelgta į tai, kad Kaune trūksta vidutinio dydžio koncertinių salių. Pavyzdžiui, Kauno valstybinė filharmonija sutalpina 500 klausytojų, o Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje telpa 700 žiūrovų”, – teigė KAUET direktorė Jūratė Merkevičienė, pabrėžusi, kad būsimi rūmai užimtų nišą tarp šių kultūros erdvių ir didžiulės, apie 15 tūkst. žmonių talpinančios „Žalgirio” arenos.

Pasak miesto mero Andriaus Kupčinsko, Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmai neabejotinai padėtų į Kauną pritraukti tarptautines konferencijas. Tuo tarpu šiuo metu mieste nėra salės, kurioje būtų galima rengti daugiau nei tūkstančio dalyvių konferenciją.

„Tiek Kauno technologijos universiteto, tiek Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vadovai tvirtina, kad galėtų pritraukti nemažai tarptautinių konferencijų į Kauną. Statistiniai duomenys rodo, kad konferencinis turizmas yra 4-5 kartus pranašesnis už pažintinį. Be to, atsirastų galimybės organizuoti didesnius muzikos festivalius, kviesti pasaulyje žinomus atlikėjus, o ir paties Kauno simfoninio orkestro veiklos sąlygos pagerėtų, – teigė miesto meras. – Orientuojamės į 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos perspektyvinius planus, todėl norime, kad kuo greičiau būtų surengtas projektinių idėjų konkursas. Kitais metais planuojame parengti techninį projektą, o 2014-aisiais jau derinti Rūmų finansavimo klausimus”, – pasakojo A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: