(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Neįprastai ilgai Lietuvoje užtrukusi žiema, džiugina ekstremalaus sporto gerbėjus. Kovo 13-14 d. uždarant žiemos sezoną ant Kuršių marių ledo extreme-sports.lt organizuoja paskutinį Lietuvos jėgos aitvarų čempionato etapą. Šio etapo rezultatai nulems kam atiteks žiemos čempiono titulai net keliose disciplinose, todėl kova turėtu būt itin įdomi. Lietuvos jėgos aitvarų žiemos sezono čempionas kausis dėl kelialapio į legendines, pasaulines Red Bull Ragnarok varžybas Norvegijoje. Į jas pateks tik 200 kviestinių arba kvalifikaciją įveikusių sportininkų.

Savaitgalio varžybos vyks keliose pamario vietose. Pagrindinis veiksmas ir batalijos rutuliosis buriuotojams puikiai žinomoje Ventainėje. Aitvarų maratono lenktynės ir parodomąsias laisvojo stiliaus varžybas pamatys ir Nidos svečiai.

Sausio mėnesį extreme-sports.lt vykdyto „Kite Grand Prix Neringa“ etapo metu beveik 40 čempionato dalyvių savo jėgas išmėgino 30 kilometrų maratone, kurio trasa driekėsi tarp Nidos ir Juodkrantės. Šį kart organizatorių sudarytas maršrutas net du kartus kirs Kuršių marias. Startas bus duotas Ventainėje, o tarpinis finišas vyks Nidoje. Po parodomosios laisvojo stiliaus programos ir Cource Race varžybų, dalyviai po starto Nidoje, turės tęsti pradėta maratoną. Rungties nugalėtojas paaiškės susumavus dviejų atkarpų įveikimo laikus.

Kurso varžybų turnyrinės lentelės sufleruoja, kad tai pati populiariausia rungtis. Po Kite GP sezono atidarymo ir Neringos taurės etapų, savo pranašumą mėgins užtvirtint sezono lyderiai Justinas Žalys, Artūras Morauskas, Eduardas Silva, Artūras Gudauskas ir Marius Neviera. Pasak organizatorių extreme-sports.lt, finišas žemose pozicijose arba neatvykimas į šias varžybas pridės neigiamą balastą prie žiemos sezono rezultatų. Šioje rungtyje dalyviai turi net kelis kartus per trumpiausią laiką įveikti pažymėtą trasą. Rezultatams įtakos turi ne tik fizinis pasirengimas ar įrangos paruošimas bet ir taktikos, patirties, bei meistriškos vėjo pajautimo savybės.

Geriausius Maratono ir Cource race sezono rezultatus demonstravęs atletas iškovos teisę kautis su stipriausiais pasaulio Snowkaitingo meistrais Norvegijoje „Red Bull Ragnarok“ ištvermės varžybose. Legendinės varžybos vyks balandžio 15-18 dienomis. Varžybų rengėjai žada kad Norvegijos lenktynės truks šešias valandas, o finišą pasieks tik patys geriausi sportininkai.

Norint išaiškinti geriausio šios žiemos laisvojo stiliaus, oro akrobatą, turės susikauti net keli labai patyrę dalyviai. Pagal šiuo metu extreme-sports.lt skelbiamus tarpinius rezultatus favoritais laikomi Povilas Vaisiauskas iš Jurbarko, Artūras Gudauskas iš Klaipėdos ir Arturas Morauskas iš Vilniaus. Dėl Ventainės etapo taurės savaitgalio varžybose kausis ir kiti labai patyrę šios rungties atstovai.

Šią žiemą net du kart buvo sumuštas pernykštis Lietuvos jėgos aitvarų greičio rekordas. Pastarąjį kartą išvystęs 56,35 km/h greitį, rekordą sumušė klaipėdietis Marius Neviera. Prognozės žada neblogas vėjo sąlygas ir gana lygia sniego dangą ant marių ledo, tad varžybų organizatoriai extreme-sports.lt tikisi, kad ir šį kartą 500 metrų distancijoje bus pagerintas greičio rekordas.

Preliminari Kite GP Žiemos Finalų programa

Šeštadienis Kovo 13 d. 1 Lenktynių diena

10.00-11.30 Registracija Ventainėje

11.30 dalyvių ir vairininkų susirinkimas, varžybų atidarymas

12.00 – 13.30 Maratonas Ventainė-Nida

14.00 Cource race + Demo freestyle (Nida)

14.30-16.00 Maratonas Nida- Ventainė

18.00 Vakaro programa krante

Sekmadienis kovo 14 d. 2 lenktynių diena

10.00-11.30 Registracija Ventainėje

11.30 dalyvių ir vairininkų susirinkimas

12.00 – 14.00 „Freestyle“

14.00 „Speed“, „Cource race“ startai Ventainė

16.00 Varžybų uždarymas, apdovanojimai

Varžybų organizatoriai extreme-sports.lt pasilieka teisę keisti varžybų programą.

Snow Kite Grand Prix sezono didysis prizas, Žiemos Uždarymo etapo ir

2010 metų žiemos sezono nugalėtojo – prizai bus įteikiami atskiro renginio metu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: