Šiltas ir spalvingas IV sezoną organizuojamas dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio Žiogas“ atsisveikina iki kitų metų. Baigiamasis šio sezono koncertas įvyks rugsėjo 10 d., 19 val. Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje. Žiūrovai išvys garsųjį aktorių ir režisierių Aidą Giniotį, šmaikščius ir teatrališkus „Stipriai Kitaip“, naują Sauliaus ir Donato Petreikių projektą „Saulės Broliai“, svečią iš Portugalijos „The Uniform Lounge“ bei jaunąją dainuojamosios poezijos atlikėją Justiną Kaminskaitę. Renginyje bus pristatyta Ugnės Karaliūtės, Dainiaus Ščiukos, Bertos Stubraitės Bocullo, Pijaus Vyčo ir Žygimanto Amelyno fotografijos darbų paroda.

AIDAS GINIOTIS, visiems gerai pažįstamas kaip Keistuolių teatro pradininkas, aktorius ir režisierius, teatro laboratorijos „Atviras ratas“ įkūrėjęs. Savo dainas jis atlieka atvirai, nuoširdžiai ir šmaikščiai, šiltai bendrauja su publika ir mielai atsakinėja į žiūrovų užduodamus klausimus.

„STIPRIAI KITAIP“ – tai grupės „Suicide Dj‘s“ narių V.Bareikio, A.Storpirščio ir P. Dapšausko akustinių dainų programa. Pianinu, trombonu ir balsais, šmaikščiu, kartais netgi kandžiu bendravimu su publika ir netikėtomis imprivizacijomis „Stipriai kitaip“ verčia savo klausytojus šėlti ir ploti iki skausmo.

SAULIUS PETREIKIS – talentingas multiinstrumentalistas, eksperimentuojantis garsais, kuriantis meditacijas ir įvairias instrumentines bei vokalines kompozicijas. Senamiesčio Žiogo koncerte Saulių Petreikį bus galima išvysti su broliu DONATU PETREIKIU (balsas ir gitara), jaunu ir perspektyviu kūrėju. Susibūrę į projektą Saulės broliai, kartu su Vyčiu Vainilaičiu (perkusija) ir Ignu Juzoku (kontrabosas) padovanos klausytojams pasaulio muziką.

Užbaigiamosjo koncerto svečias iš pietų – „THE UNIFORM LOUNGE“. Atlikėjas João Carlos groja akustinę muziką, kurioje gausu poezijos, kuri susipina, bliuzo ir bosanovos stiliais. Kalbėdamas apie kūrybos procesą, muzikantas teigia, jog pirmiausia jo galvoje gimsta muzika, o po to susideda žodžiai, kuriais jis dažniausiai kalba apie savo gyvenimo akimirkas, keliones, meilę, likimą, draugystę, socialines problemas.

Koncertą pradės JUSTINA KAMINSKAITĖ – jauna dainuojamosios poezijos atlikėja, grojanti pianinu ir žavinti nuoširdumu bei mergaitiškai švelniu, bet tuo pat metu stipriu balsu. Atlikėja siekia jog klausytojai, leistųsi užvaldomi muzikos taip, kaip ji kartais nusineša ją.

Vieta: Ryšių istorijos muziejaus kiemelis, Rotušės a. 19, Kaunas
Data: 2010 m. rugsėjo mėn. 10 d., 19 val.
Kaina: 20/25/30 Lt (nuolaidos: senjorams, studentams ir su Laisvalaikio kortele). Bilietai platinami BILIETAI.LT kasose ir internetu: http://www.bilietai.lt/lt/event/6559

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: