(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracija siekia, kad padidėjus skrydžių į Kauno oro uostą skaičiui, lėktuvais atvykstantiems keliautojams būtų užtikrintas geresnis susisiekimas Kauno miesto viešuoju transportu (KVT).

Nuo gegužės 1 d. buvo pakeista į oro uostą vykstančių 29-ojo autobusų maršrutų eismo trasa, garsinėje autobusų sistemoje buvo patalpinti informaciniai pranešimai anglų kalba.

Nuo gegužės 24 d. bus paankstintas 29-ojo autobusų maršruto išvykimas į oro uostą – autobusai į oro uostą atvyks jau 04.30 val. ryto , taip pat šiame maršrute kursuos tik žemagrindės transporto priemonės.

Dalis į Kauno oro uostą atskrendančių lėktuvų atvykdavo vėlai – po 23 val., tuo metu KVT autobusai jau nebekursuodavo, todėl lėktuvo keleiviams telikdavo naudotis taksi paslaugomis.
Nuo gegužės 24 d. į Kauno oro uostą net ir vėliausiai reisais atvykstantiems žmonėms bus sudarytos sąlygos patogiai ir pigiai atvykti į Kauno miestą – darbą pradės specialus 29E autobusų maršrutas.

Šio maršruto autobusai atliks specialų vėlyvą reisą, skirtą suteikti paslaugas vėliausiais lėktuvų skrydžiais atvykstantiems keliautojams. 29E maršruto autobusai nestos visose stotelėse, važiuos Aerouosto g., magistraliniu keliu A6, Savanorių pr., E.Ožeškienės g., K.Donelaičio g., Vytauto pr., M.K.Čiurlionio gatvėmis.

Nors pagal tvarkaraštį planuojamas išvykimo laikas iš oro uosto stotelės yra 0.30 val., tikslų autobuso iš stotelės išvykimo laiką nulems lėktuvų atvykimas, t.y. jei atvykstantis lėktuvas vėluos, 29E maršruto autobusas neišvyks iš stotelės minėtu tvarkaraščio laiku.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: