Patvirtinta viešųjų darbų programa Kauno rajone
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Kauno teritorinės darbo biržos duomenimis, Kauno rajono savivaldybėje 2011 m. lapkričio 30 d. buvo įregistruota 5570 bedarbių.

Siekdama įgyvendinti Užimtumo rėmimo įstatymą, skatinama bedarbių grįžimą į darbo rinką ir sudaryti galimybes laikinai įsidarbinti ir užsidirbti lėšų pragyvenimui, Kauno rajono savivaldybės taryba patvirtino Kauno rajono savivaldybės 2012 m. viešųjų darbų programą ir pavedė Administracijos direktoriui programoje numatytas lėšas viešiesiems darbams įgyvendinti paskirstyti darbdaviams pagal Kauno rajono savivaldybės nuolat veikiančios viešųjų darbų įgyvendinimo ir darbdavių atrankos komisijos nutarimus.

Savivaldybė rengia ir tvirtina viešųjų darbų programas pagal darbo biržos pateiktą viešųjų darbų poreikį (darbo ieškančių asmenų skaičių, viešųjų darbų trukmę). Kauno teritorinė darbo birža 2012 m. planuoja nukreipti 350 bedarbių ir per atostogas 16 moksleivių į Kauno rajono savivaldybės viešuosius darbus. Vidutinė viešųjų darbų trukmė bedarbiui – du mėnesiai, moksleiviui – mėnuo.

Darbdaviui, įdarbinusiam darbo biržos siųstą asmenį viešųjų darbų iš savivaldybės tarybos patvirtinto viešųjų darbų sąrašo, savivaldybė skiria ne daugiau kaip 7 proc. savivaldybės darbdaviui kompensuojamų lėšų kitoms su viešaisiais darbais susijusioms išlaidoms kompensuoti. Viešiesiems darbams administruoti savivaldybė gali skirti ne daugiau kaip 7 proc. darbdaviui savivaldybės kompensuojamų lėšų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: