Pažaislio muzikos festivalis pristato A. Žlabio rečitalį
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien (liepos 21 d.), 18.00 val., Kauno valstybinėje filharmonijoje įvyks išskirtinis Pažaislio muzikos festivalio koncertas – pianisto Andriaus Žlabio rečitalis.

Nominuotas prestižiniam Grammy apdovanojimui, pianistas ir kompozitorius A. Žlabys, 2003 m. prestižinio Klivlendo tarptautinio pianistų konkurso prizininkas, savo biografijos puslapiuose yra įrašęs eilę reikšmingų profesinių faktų, atvedusių jį į aukštumas ir jau daugelį metų įtvirtinusių į fortepijoninės muzikos elito gretas.

Savo kūrybinį kelią pianistas pradėjo Vilniuje, M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Jam esant aštuoniolikos metų JAV kritikai rašė: „tai vienas talentingiausių šiais metais pasirodžiusių jaunųjų pianistų“.

Kiti, po rečitalio Niujorko menų muziejuje, jį vadino „švytinčia pianistų viltimi“.

Visuotinį pripažinimą pianistui pelnė ne tik jo virtuoziškumas, gilus ir platus garsas, įtikinamos interpretacijos ar plati nuovoka, bet ir savitas braižas, kupinas subtilaus nuoširdumo ir atsidavimo muzikai, leidžiančio klausytojui susilieti su intymiausiomis kompozitorių muzikinėmis užmačiomis.

Rafinuotas pianisto meistriškumas ir artistiškumas atvėrė jam duris į prestižines pasaulio sales: Avery Fisher Hall (Lincoln Center, Niujorkas), Concertgebouw (Amsterdamas), Carnegie Hall (Niujorkas), Teatro Colón (Buenos Aires), Wigmore Hall (Londonas), Musikverein (Viena) ir Suntory Hall (Tokijas).

A. Žlabys koncertavo su įvairiais pasaulio orkestrais: New York Philharmonic, Bostono, Klyvlendo, Roterdamo, Buenos Aires ir kitais simfoniniais orkestrais. Greta solinių rečitalių ir pasirodymų pianistas koncertavo su tokiomis muzikos pasaulio įžymybėmis kaip Yuri Bashmet (altas), Hilary Hahn (smuikas), Gidon Kremer (smuikas).

A. Žlabys dalyvavo daugelyje festivalių visose JAV ir už jų ribų. Jo debiutas garsiojoje Carnegie Hall įvyko Isaaco Sterno auditorijoje su Niujorko jaunimo orkestru 2001 m. diriguojant Mishai Santorai. 2003 m. A. Žlabys buvo nominuotas Grammy apdovanojimui už G. Enescu fortepijoninio kvinteto įrašą kartu su G. Kremeriu ir ansambliu Kremerata Baltica.

Įvairiapusis menininkas kone didžiausią dėmesį skiria Johanno Sebastiano Bacho kūrybai, tad ir Pažaislio festivalio koncertas neapsieis be šio baroko muzikos genijaus kūrinių. Greta to skambės Ludwigo van Beethoveno, Sergejaus Prokofjevo ir pianisto bendraamžio, JAV reziduojančio išeivio iš Rusijos Yevgeniy Sharlat muzikiniai opusai.

Bilietų kaina 10, 15 Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: