(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį prekybos vietose pasirodo pirmasis “National Geographic Lietuva” žurnalo numeris, kuriame bus naujausia informacija iš Vašingtone rengiamo žurnalo bei 1938 metų archyvuose rastas Douglaso Chandlerio straipsnis “Kelionė aplink Baltiją”, kuriame aprašyta Lietuva.

“Esu įsitikinęs, kad šio leidinio pasirodymas artėjant nepriklausomos Lietuvos dvidešimtmečiui įprasmins visų mūsų kovos už laisvę siekius ir taps aiškiu ženklu, primenančiu ir liudijančiu, kad tikrasis kelias į laisvę niekuomet nesibaigia. Atkūrę nepriklausomą valstybę, kasdien privalome plėsti savo akiratį, pažinti nesuskaičiuojamus pasaulio gamtos ir istorijos, kultūros ir meno turtus, kurti atvirą ir laisvą visuomenę”, – pirmajame žurnalo numeryje sako Prezidentas Valdas Adamkus.

Tarptautinis 31 kalba pasaulyje leidžiamas žurnalas garsėja išskirtinėmis fotografijomis, reportažais, fotografijomis ir žemėlapiais. Žurnalo leidyba užsiims didžiausia literatūros, skirtos suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, leidykla “Alma littera”.

Pasak “National Geographic” vyriausiojo redaktoriaus Chriso Johnso, kiekvieno mėnesio žurnale skaitytojai ras naujos ir įdomios informacijos, kuri skelbiama būstinėje Vašingtone rengiamame leidinyje, be to, jis bus papildyta specialiai lietuviškajam “National Geographic” leidimui parinktomis temomis.

Per 121 metų istoriją “National Geographic” tapo žinomas savo nuodugniais straipsniais apie skirtingas kultūras, gamtą, mokslą ir technologijas. Anglų kalba žurnalas leidžiamas nuo 1888 metų. Šiuo metu žurnalas leidžiamas japonų, ispanų, italų, hebrajų, graikų, prancūzų, vokiečių, lenkų ir kitomis kalbomis. Pasaulinis žurnalo tiražas sudaro apie 8 milijonus egzempliorių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: