Per artimiausią 10-metį - Šilainių poliklinikos plėtra
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybėje VšĮ Kauno Šilainių poliklinikos vadovybė pristatė poliklinikos plėtros gaires. Visus užsibrėžtus projekto tikslus ketinama įgyvendinti per 10 metų, iki 2021 m.

Kauno Šilainių poliklinika yra viena didžiausių poliklinikų mūsų mieste, aptarnaujanti apie 70 tūkst. pacientų, iš jų apie 13 tūkst. – vaikai. Įstaigoje teikiamos ir pirminės, ir antrinės sveikatos priežiūros paslaugos.

Siekdama gerinti pacientų aptarnavimo kokybę ir paslaugas, poliklinika nuolat plečia paslaugų spektrą, diegia naujus gydymo bei diagnostikos metodus. Šilainių poliklinika pirmoji šalyje įdiegė skaitmeninę rentgeno vaizdų skenavimo įrangą, įkūrė Pagalbos namuose tarnybą, įsteigė vieningą telefoninio informavimo ir registravimo centrą. Poliklinikoje taip pat buvo atidarytas stuburo ir sąnarių ligų diagnostikos, gydymo ir reabilitacijos centras, mitybos ir svorio reguliavimo centras, įgyvendintas ambulatorinių diagnostikos ir reabilitacijos paslaugų plėtros projektas.

Poliklinikos plėtros gairėse numatyta teikti papildomas specialistų konsultacijas, įrengti jaukius pacientų laukiamuosius, efektyviau paskirstyti pacientų srautus. Norima įdiegti lojalumo kortelę, įrengti kūdikių maitinimo kambarį, vaikų žaidimų kambarį-laukiamąjį mamoms, pastatyti lauko treniruoklius, pirčių kompleksą. Taip pat planuojama elektroniniu būdu asmeniškai pacientams priminti apie profilaktinį apsilankymą.

„Plėtros naudą pirmiausia pajus mūsų pacientai. Pacientų aptarnavimo kokybė turi būti svarbiausias kiekvieno gydytojo siekis. Mūsų darbuotojams, visiškai įdiegus elektroninį dokumentų valdymą, taip pat taps lengviau dirbti. Veiks darbuotojų skatinimo programa“, – teigė VšĮ Kauno Šilainių poliklinikos direktorius vyriausiasis gydytojas Vidmantas Obelienius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: