© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Koridai auginami buliai pirmadienį, per pirmąjį San Fermino festivalio bėgimą, dundėjo slidžiomis, akmenimis grįstomis Pamplonos gatvėmis ir perdūrė vieną nutrūktgalvį.

Tūkstančiai adrenalino fanatikų išbandė savo drąsą ir greitį bėgdami priešais bulius šio Ispanijos šiaurėje esančio miesto gatvėmis.

Gyvuliai 848,6 metro vingiuotomis gatvelėmis nubėgo vos per dvi minutes ir 25 sekundes, iš viso sužeidę keturis bėgikus, visus – ispanus, pranešė pareigūnai.

Vienam 52 metų vyrui bulius ragu dūrė į kirkšnies sritį, bet jo sužeidimas nelaikomas rimtu, sakė regiono sveikatos apsaugos pareigūnai. Trys kiti bėgikai, 31, 34 ir 55 metų amžiaus, gydomi dėl kitokių sužeidimų.

“Stovėjome gatvelėje ir laukėme bulių atbėgant, ir visi ėmė šokinėti”, – pasakojo 26 metų Mathew Whitmanas (Metjus Vitmanas), dirbantis vienoje Teksaso naftos kompanijoje.

“Tada jie tiesiog atbėgo, labai greitai, – sakė jis. – Tai buvo tarsi didelis žmonių antplūdis, kuris atėjo ir stūmė mus ir mes bandėme bėgti, ir buvom prispausti prie sienos, o jie prabėgo pro šalį”.

“Taip, truputį baisu, bet buvo labai šaunu”, – pridūrė jis.

Kitas bėgikas, 32 metų kanadietis Collinas Goymanas (Kolinas Goimanas) sakė, kad bėgimas buvo daug greitesnis, nei jis tikėjosi.

“Tiek daug žmonių, daugiau nei tikėjausi, buvo beprotiška, – sakė jis. – Nemaniau, kad buliai bėgs taip greitai”.

Pamplonos rotušė šiemet įvedė baudas iki 60 tūkst. eurų tiems, kas pažeis taisykles, kuriomis siekiama iki minimumo sumažinti riziką per bulių bėgimus.

Tarp dalykų, kuriuos uždraudė miesto valdžia, yra filmavimas ar fotografavimas per bulių bėgimą ir dalyvavimas jame išgėrus.

Per Pamplonos festivalį, kuris trunka vieną liepos savaitę, buliai bėga kasryt 8 valandą (9 val. Lietuvos laiku).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: