Kaunas.lt nuotr.

Siekiant užtikrinti bei palaikyti viešąją tvarką mieste, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnyba jau atliko beveik septynis šimtus patikrinimų. Pernai per visus metus šis skaičius siekė 1 tūkst.

Ypatingas dėmesys buvo skiriamas reklamos naudojimo taisyklių laikymuisi. Iš viso buvo atlikta kiek daugiau nei 400 patikrinimų, jų metų surašyti 52 administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Nuolat gyvenamąsias zonas tikrinantys tarnybos specialistai primena, kad transporto priemonių negalima statyti ant žalios vejos. Už šį pažeidimą šiemet jau nubausti 26 automobilių savininkai . Per visus praėjusius metus už šį pažeidimą buvo surašyta 15 protokolų.

Tarnybos darbuotojai taip pat prižiūri, kaip gyventojai laikosi gyvūnų laikymosi taisyklių. Šiemet buvo atlikta 12 patikrinimų, kurių metų nubausti 4 taisyklių nesilaikę miestiečiai. Pernai už gyvūnų įsigijimo bei laikymo taisyklių pažeidimus buvo nubausta beveik 80 gyventojų.

Viešosios tvarkos tarnyba atlieka prevencijos ir kontrolės funkcijas: dalyvauja kontroliuojant Savivaldybės teisės aktų, reglamentuojančių viešąją tvarką, vykdymą, prižiūri tvarką masinių renginių metu, operatyviai reaguoja į gautus gyventojų skundus, renka ir perduoda informaciją atitinkamoms institucijoms. Šios tarnybos darbuotojai ne tik kontroliuoja, bet ir drausmina pažeidėjus.

Renata Bartusevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: