(c) Kaunas.lt arhyvo nuotr.
2010 metų liepos 22 dieną nauja Kauno miesto mero pavaduotoja paskirta Loreta Kekienė

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje iš pareigų buvo atleisti du Kauno miesto savivaldybės darbuotojai: administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius ir mero pavaduotojas Steponas Vaičikauskas.

Už R. Rabačiaus atleidimą slapto balsavimo metu balsavo 20 Tarybos narių, 6 balsavo prieš, 11 balsavimo biuletenių pripažinti negaliojančiais, o už vicemero atleidimą slapto balsavimo metu balsavo 21 Tarybos narys, 8 balsavo prieš, dar 9 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

Savivaldybės administracijos priimamajame birželio 18 d. buvo užregistruotas Lietuvos socialdemokratų partijos (toliau – LSDP) Kauno miesto skyriaus birželio 17 d. raštas, adresuotas Savivaldybės merui. Jame siūloma teikti Savivaldybės tarybai klausimą dėl socialdemokratų deleguotų politinio pasitikėjimo atstovų atšaukimo.

LSDP Kauno miesto skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė birželio 17 d. rašte informavo, kad socialdemokratams birželio 3 d. vykusiame miesto Savivaldybės tarybos posėdyje viešai pareiškus apie paramos nutraukimą su Sėkmės koalicija ir praėjus 2007 m. kovo 30 d. pasirašyto susitarimo su Sėkmės koalicija 3.2 punkte numatytam dviejų savaičių terminui, minėtą susitarimą laiko netekusiu galios.

Buvo tikimasi, kad socialdemokratų deleguoti mero pavaduotojas S. Vaičikauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius, socialdemokratams nutraukus paramą valdančiajai koalicijai, patys pasitrauks iš pareigų, tačiau to nepadarė.

Anot Tėvynės sąjungos ir Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Marijaus Pancerio, socialdemokratams nesiryžus žengti logiško žingsnio, valdančioji koalicija turėjo pati imtis veiksmų, kad būtų išsaugotas stabilumas miesto Taryboje.

„Valdančioji koalicija taip ir nesulaukė realios socialdemokratų paramos nei svarstant biudžetą, nei Žalgirio arenos ir kitus svarbius klausimus“, – pažymėjo M. Panceris.

Paskirtas naujas administracijos direktoriaus pavaduotojas

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje administracijos direktoriaus pavaduotoju paskirtas partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Algirdas Verbickas.

Už A. Verbicko skyrimą į šias pareigas slapto balsavimo metu balsavo 21 Tarybos narys, 4 balsavo prieš, 9 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

A. Verbickas gimė 1949 metais, 1972 metais baigė Kauno politechnikos institutą, mašinų gamybos fakultetą. Dirbo Kauno staklių gamykloje inžinieriumi – konstruktoriumi, vilnos gamybiniame susivienijime „Liteksas“ vyr. inžinieriumi – mechaniku, trikotažo fabrike „Gegužės pirmoji“ remonto – mechaninio cecho viršininku. Nuo 1993 iki 2010 metų vadovavo UAB „Veba“ direktoriumi, vėliau – AB „Vilijampolės autotransportas“ direktoriumi frakcijai.

L. Kekienė paskirta Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotoja

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė Loreta Kekienė paskirta mero pavaduotoja.

Už L. Kekienės skyrimą į mero pavaduotojos pareigas slapto balsavimo metu balsavo 21 Tarybos narys, 4 balsavo prieš, 9 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

L. Kekienė gimė 1963 metais. 1986 metais ji baigė Vilniaus Valstybinio universiteto Ekonominės kibernetikos ir finansų fakultetą, ekonominės kibernetikos specialybės kursą ir įgijo ekonomisto matematiko kvalifikaciją. 2000–2001 m. mokėsi Pedagogų profesinės raidos centro Perkvalifikavimo studijų skyriuje, baigė pedagogikos ir psichologijos specialybės kursą, įgijo pedagogo psichologo kvalifikaciją.

L. Kekienė 1986–1989 m. Kauno prekybos organizacijų valdybos skaičiavimo centre dirbo ekonomiste, 1989–1992 m. – inžiniere technologe. Nuo 1998 m. dirba Kauno Maironio gimnazijos, Kauno Suaugusiųjų mokymo centro matematikos ir ekonomikos mokytoja.

L. Kekienė į miesto Tarybą išrinkta jau antrą kadenciją.

Papildyta. Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Mindaugas Šivickas spaudai atsiuntė savąją ketvirtadienio įvykių Kauno miesto savivaldybės taryboje versiją. Jo laiške teigiama, jog „šiandien vykusio Kauno miesto savivaldybės Tarybos posėdžio metu paaiškėjo, kad Tvarkos ir teisingumo partijos vertybės „tvarka ir teisingumas“ neatsilaikė prieš vertes – Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo ir vicemerės postus.“

Taip pat politikas nurodė, kad niekaip kitaip negalima paaiškinti tai, jog iki šiol visą kadenciją opozicijoje buvę ir prieš savaitę savo rinkėjams siūlę įkalti vinį į kubilą tvarkos ir teisingumo partijos atstovai sutiko paremti konservatorių vadovaujamą „Sėkmės koaliciją“.

M. Šivičkas apgailestavo, jog tvarkiečiams žymiai svarbiau yra ne jų pažadai rinkėjams ir skelbiamos idėjos, o tik galimybė bent šešis mėnesius užimti svarbius ir įtakingus postus Savivaldybėje. Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas savo pareiškimą baigė pasiūlymu: „Todėl nuo šiol vietoje šūkio „Tvarka bus“ Tvarkos ir teisingumo partijai reiktu pereiti prie naujo – „Postai yra““.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: