© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Tradicinių cigarečių rinkai kasmet mažėjant 3-4 proc., “Philip Morris” uždaro didžiausią cigarečių gamyklą Europoje ir investuoja į alternatyvius tabako produktus, rašo portalas vz.lt. Apie fabriko Klaipėdoje, turinčio 423 darbuotojus ir grupės gamyklas lenkiančio pagal įvairius parametrus, uždarymą neskelbiama.

Bendrovės “Philip Morris Baltic” Korporacijos reikalų vadovas Lietuvai Laurynas Bučalis tikina, kad šie pokyčiai prie Klaipėdos veikiančiai gamyklai jokios įtakos neturės.

“Gamykla Klaipėdoje tęsia veiklą ir artimiausiu metu pokyčių nenumatoma. Mums nėra žinoma apie strategiją dėl pokyčių kitose Europos gamyklose. Tarp visų Europos fabrikų yra įtempta ir didelė konkurencija, bet Klaipėdos fabrikas yra tarp pirmaujančių Europoje, rodo gerus rezultatus”, – sakė L.Bučalis.

Tradicinių tabako produktų rinkai traukiantis viena pagrindinių cigarečių gamintojų “Philip Morris” nebegamins produkcijos Nyderlanduose – apie uždaromą didžiausią kompanijos gamyklą praneša tarptautinio verslo naujienas apžvelgiantis “Wall Street Journal”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: