(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno oro uosto administracija kviečia į spaudos konferenciją, kuri vyks kovo 2 d. (antradienį) 10.15 val. Kauno oro uosto keleivių terminale (III a.).

Spaudos konferencija vyks pirmojo “Ryanair” skrydžio iš Kauno į Briuselio Šarlerua (Brussels Charleroi) oro uostą proga. Spaudos konferencijoje dalyvaus Belgijos ambasadorius, Kauno savivaldos, verslo įmonių atstovai.

Primename, jog pigių skrydžių bendrovė “Ryanair” paskelbė atidaranti savo pirmąją bazę Rytų Europoje – Kauno Karmėlavos oro uoste. Planuojama, kad per Kauna kasmet keliaus iki 1 mln. keleivių, vyks daugiau nei 120 skrydžių per savaitę. “Ryanair” į bazę planuoja investuoti per 140 mln. JAV dolerių, joje iš viso dirbs apie tūkstantį darbuotojų.

Numatoma Kaune laikyti 2 lėktuvus, kurie iš viso skraidys 18 krypčių. Greta jau esamų skrydžių į Birmingemą, Brėmeną, Bristolį, Briuselį, Dubliną, Liverpulį, Frankfurtą, Stanstedą (Londonas) ir Liutoną (Londonas), nuo gegužės bus pradėti skrydžiai į 9 naujus oro uostus – Getviką (Londonas), Barseloną, Berlyną, Duseldorfą, Edinburgą, Milaną, Oslą, Paryžių ir Tamperę.

Taip pat Ryanair patvirtino nuolat diskutuojanti su keturiais kitais Centrinės Europos oro uostais, siekdama įkurti naujas bazes.

Parengta pagal www.kaunastrans.lt informaciją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: