Socialinės apsaugos ir darbo ministerija informuoja, kad Verslumo skatinimo fondas (VSF) lapkričio 18 d. pasirašė pirmąją lengvatinės verslo paskolos teikimo sutartį Kauno regione. Šį fondą įsteigė Socialinės apsaugos ir darbo, Finansų ministerijos bei bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), siekiant skatinti žmonių verslumą, savarankišką užimtumą ir naujų darbo vietų kūrimą.

Pirmosios Kauno regione paskolos gavėjas Gediminas Obelienis priklauso vienai iš projekto „Verslumo skatinimas“ prioritetinių grupių – jaunimui iki 29 metų. Įgyvendindamas parengtą verslo planą jonaviškis žada sukurti tris naujas darbo vietas, tam panaudodamas gautą 76 tūkst. Lt, ir įkurti kepyklėlę. G. Obelienis taip pat pasinaudojo projekto „Verslumo skatinimas“ lengvatomis ir kreipėsi į UAB INVEGA, kuri minėtai paskolai suteikė 80 proc. paskolos sumos garantiją.

Ši paskola yra jau antroji paskola, suteikiama iš Verslumo skatinimo fondo. Pirmąją paskolą lapkričio 9 d. buvo suteikta Vilniuje įsikūrusiai reklamos ir spaustuvės paslaugas teikiančiai įmonei UAB „Ad Park“, kurios savininkai taip pat priklauso prioritetinei grupei, jaunimui iki 29 metų. Įmonė gautus 86 tūkst. litų ketina panaudoti plačiaformatės spaudos įrenginio įsigijimui ir apyvartinių lėšų papildymui.

Pradedantieji verslą pirmiausia turi parengti verslo planą, todėl kredito unijų konsorciumas šių metų rugsėjo pabaigoje pradėjo organizuoti mokymus ir konsultacijas siekiantiems įgyvendinti savo verslo idėjas. Lapkričio mėnesį mokymai numatyti keturiolikoje Lietuvos miestų. Šiuo metu jau per 1 tūkst. Lietuvos gyventojų yra sudalyvavę bent vienuose projekto mokymuose.

Išduodant lengvatinę verslo paskolą 90 proc. sumos finansuojama iš Verslumo skatinimo fondo lėšų, 10 proc. – iš kredito unijos lėšų. Kredito unijų nariai, gavę lengvatinius kreditus, gali kreiptis į INVEGĄ dėl iki 80 proc. garantijos ir 50 proc. sumokėtų palūkanų kompensavimo.

LR Socialinės apsaugos ir Darbo ministerijos informacija

paskola automobiliui

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: