(c) KRS archyvo nuotr.

„Besimokančių mokyklų tinklai“ (BMT) – tai tęstinis projektas, kuriame dalyvavo 42 Lietuvos mokyklos, jau šiandien galinčios pasidžiaugti, kad pasirinko netradicinį mokymosi, kvalifikacijos kėlimo ir problemų sprendimo būdą. Projektą inicijavo Švietimo ir mokslo ministerija, vykdo Švietimo aprūpinimo centras.

Šio projekto tikslas – sukurti sąlygas bendradarbiaujančioms mokykloms stiprinti bendruomenių gebėjimą spręsti ugdymo proceso kaitos problemas ir gerinti ugdymo bei ugdymosi kokybę, padėti spręsti ugdymo organizavimo, turinio planavimo, mokymosi motyvacijos, mokinių poreikių tenkinimo ir kitas problemas.

Sėkmingai pilotiniame BMT projekte dalyvavusi Lapių pagrindinė mokykla inicijavo mažojo besimokančių mokyklų tinklo atsiradimą ir Kauno rajone. Alternatyvia pedagogų profesinio tobulinimosi forma susidomėjo Domeikavos gimnazijos bei Vandžiogalos vidurinės mokyklos vadovų ir mokytojų komandos. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys.

Birželio 15-ąją įvyko jau antrasis projekto mokyklų komandų susitikimas Domeikavos gimnazijoje. Sutarta kartu mokytis spręsti problemas savoje mokykloje ir įvairiais būdais keistis gerąja patirtimi.

Nauji suaugusiųjų mokymo metodai padėjo atrasti bendrą šioms mokykloms problemą – bendravimas pamokoje su problemiško elgesio vaikais. Tikimasi, kad tyrimai, sukaupta metodinė medžiaga, BMT projekto koordinatorių ir ekspertų, sėkmingai dirbančių mokytojų patirtis padės gilintis į šią problemą bei įgyvendinti pažangiausias švietimo reformos idėjas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: