Plenere kūrė grožį
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Ištuštėjus mokykloms, nutilus pradinukų klegesiui, Kauno rajono pradinių klasių mokytojos birželio pradžioje tradiciškai susirinko į plenerą. Mokytojas sukvietė noras kurti, tobulėti, pažinti ir sužinoti naujų ir įdomių dalykų.

Šiais metais plenerą surengė Kulautuvos vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytojos Irena Danieliūtė, Stasė Bandziavičienė, Jolanta Gecevičienė, Jūratė Bulotienė. Plenero koordinatorės ir globėjos Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto vyr. specialistė Regina Šležienė ir mokytojų švietimo centro metodininkė Regina Žurnienė. Į plenerą atvyko daugiau kaip trisdešimt mokytojų iš Kauno rajono, sulaukėme viešnių iš Anykščių J. Biliūno gimnazijos.

Kulautuvos vidurinės mokyklos istorijos mokytojas–metodininkas M. Fedaravičius plenero dalyves supažindino su Kulautuvos istorija. Lektorė iš Karmėlavos B. Buračo gimnazijos mokytoja–metodininkė Inga Gliožaitienė mokė piešti ant vandens, kurti EBRU – nuostabų turkišką meną. EBRU menas padėjo išlieti jausmus, vizualizuoti išgyvenimus, sutelkti dėmesį, atsipalaiduoti.

Kaip pasigaminti papuošalą iš organzos, mokė Kulautuvos vidurinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Daiva Sasnauskienė. Puikų įspūdį plenero dalyvėms paliko šios mokytojos moksleivių sukurtos kolekcijos madų demonstravimas. Mokytojos Daivos Sasnauskienės mokinės pristatė dvi kolekcijas: „Balti perlai“ (kietintos marlės) ir „Metų koloritas“ (natūralios vilnos audinys, apveltas vilnos karšiniu ir puoštas natūralaus šilko detalėmis).

„Kas gali būti gražiau, kai gebi kurti, pajausti grožį, moki jį perteikti savo mokiniams,“ – pasakė plenero iniciatorė Regina Šležienė.

Pasidalijusios įspūdžiais, pasidžiaugusios sukurtais darbais, palinkėjusios šaunios vasaros plenero dalyvės nutarė kitais metais susitikti Kačerginėje.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: