„Dainuojamoji poezija – muzikos žanras, kuriame labai svarbiu komponentu, svarbiausiu išpildymo akcentu laikomas dainos tekstas ir jos turinys.“ – tokius žodžius vos į internetinę paieškos sistemą įvedus du žodžius „dainuojamoji poezija“ galima išvysti rezultatuose. Tačiau žodžių čia neužtenka – kas kartą šios muzikos prisilietimą reikia pajusti iš naujo. Būtent tokiu tikslu – suteikti galimybę iš naujo pajusti šį žanrą, ar, kaip viename savo interviu teigė vienu populiariausių dainuojamosios poezijos atlikėjų tituluojamas Domantas Razauskas, muzikos atlikimo būdą, jau antrą kartą organizuojamas jaunimo dainuojamosios poezijos festivalis „Po festivalio“, kuriame „pirmuoju smuiku“ grieš jaunieji Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjai.

Paklaustas, koks šio festivalio pagrindinis tikslas, „Po festivalio“ idėjos autorius ir organizatorius nesuabejojęs teigia: „Jis atsirado dėl to, kad norėjau dainuojamosios poezijos festivalio jaunimui, nes tokių festivalių nebuvo. Svarbiausia, norėjau suburti būtent jaunimą. Įvairiuose renginiuose jaunų žmonių sutinku nemažai, bet norisi sujungti visus gabiausius ir žinančius ką ir kodėl daro į vieną vietą, kad kartą per metus būtų toks visų jaunų atlikėjų susitikimas.“

Tad pirmasis festivalio vakaras bus atiduotas į jaunųjų atlikėjų rankas. Vasario 25-ąją 18 valandą restorane „Miesto Sodas“ visiškai nemokamame koncerte pasirodys muzikantai, kurie buvo renkami visus metus įvairiuose renginiuose ir konkursuose, todėl jų sąstatas tikrai skirtingas ir įdomus, o atlikėjai suvažiavę iš penkių Lietuvos miestų.

Tai jaunieji bardai: Paulius Pastauka, jau visai nebejaunasis ir bebaigiantis išleisti albumą Tomas Pupinis, viena perspektyviausių akustinio atlikimo jaunimo grupių “23-ias Ąžuolas” , Juozapas Liaugaudas, šamaniškų ritualų pilnas “Kukumbalis”, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos mokinė Gabrielė Goštautaitė ir dar nemažai kitų jaunų ir jau savo vietą radusių talentingų ir turinčių ką pasakyti atlikėjų. O vakarą ves apts festivalio idėjos autorius ir pagrindinis organizatorius Žilvinas Vingelis.

O štai vasario 26-ąją Kauno pasirodys tie, šalia kurių greitai stovės ir pirmojo vakaro svečiai. Baigiamajame festivalio koncerte pasirodys puikiai žinomi atlikėjai – tai Andrius Zalieska (taip grojantis grupėje „Arbata“) su Aurimu Driuku (grojančiu su grupėmis „Siela“, „IR“ bei Alina Orlova), geriau žinomi kaip tiesiog Zala&Driukas, grupė „Ilgumos“, teatro laboratorijos „Atviras Ratas“ bei „Keistuolių“ teatro aktoriai Vytautas Leistrumas ir Jonas Šarkus, kaskart stebinantys atlikėjai specialiai į šį festivalį žadantys atvežti visiškai naują niekur nematytą programa, Mindaugas Ancevičius, Žilvinas Vingelis ir grupė „Akustinis fotelis“, dar viena jauna ir pašėlusi grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei Manto Zemlecko ir Kamilės Gudmonaitės duetas. Ši puikių muzikantų puokštė su atėjusiaisiais savo kūryba dalinsis vasario 26-ąją 18 valandą Kauno Ryšių istorijos muziejuje. O situaciją valdys, šmaikščiai ir rimtai atlikėjus pristatinės vakaro konferansjė Žilvinas Vingelis.

Bilietus į uždarymo koncertą galima nusipirkti visos TIKETA kasose.

Festivalio organizatoriai audiovizualinių studijų centro “Kurkuria” komanda su Žilvinu Vingeliu ir Pauliumi Baronu priešakyje, kviečia pamiršti žiemos speigus ir praleisti du vakarus ten, kur tvyro nuoširdumo, jaukios atmosferos ir šilumos junginys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: