(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) tęsia pilnų matmenų dangų projekto įgyvendinimą. Metams baigiantis nauja aikšte jau gali naudotis ir Panevėžio miesto futbolininkai. Naujos aikštės atidarymas vyks šiandien (penktadienį) 15 valandą.

„Tai jau ketvirtas miestas, kuriam dovanojome pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštę. Lietuvos futbolo strategijoje kaip vieną pagrindinių krypčių įvardijome infrastruktūrą, todėl tikiuosi, kad jos projektai toliau bus įgyvendinami tokiu pačiu tempu ir po dviejų metų turėsime dešimt tokių aikščių. Kuo daugiau jų turėsime, tuo didesnis bus vaikų užimtumas ir žaidžiančių futbolą skaičius“ – sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Šiemet Panevėžio „Ekranui“ LFF jau skyrė mažą dirbtinės dangos futbolo aikštelę. Ji jau anksčiau klubo lėšomis įrengta Futbolo akademijos manieže.

„Ekrano“ prezidentas Aušrys Labinas džiaugėsi aikščių atsiradimu, nes iki šiol Panevėžyje beveik nebuvo sąlygų žaisti futbolą sudėtingomis oro sąlygomis. „Naujos dirbtinės dangos įrengimas – didelis įvykis. Dabar visiems atsirado daugiau galimybių žaisti – tiek vaikams ir jaunimui, tiek „Ekrano“ klubui, kuriam nebeteks treniruotis vykti į kitus miestus. Tikimės, kad tai ne paskutinis infrastruktūros projektas mieste. Norėtųsi įrengti ir maniežą, o artimiausiuose planuose – naujas stadionas“, – teigė A.Labinas.

Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Juozaitis dėkojo projektą padėjusiems įgyvendinti partneriams: „Didžiąją dalį dovanodama aikštę į šį projektą įnešė LFF, o miesto savivaldybė sunkmečiu sugebėjo surasti lėšų aikštės įrengimui. Už tai esame tikrai dėkingi. Nėra savaitgalio, kada Panevėžio apskrityje nebūtų žaidžiamas futbolas. Nauja aikštė pagerins treniruočių sąlygas ir žaidimo kokybę.“

Panevėžio futbolo akademijos vadovas Darius Butkus tikisi ateityje šioje aikštėje sulaukti ir Lietuvos jaunimo rinktinių. „Tokios aikštės Panevėžiui jau senai reikėjo. Čia galės žaisti ne tik profesionalai, bet ir apskrities komandos, vaikų ekipos ir visi futbolą mėgstantys panevėžiečiai. Kitąmet projektą vystysime toliau – planuojama pastatyti tribūnas bei įrengti apšvietimą“, – pasakojo D.Butkus.

LFF vykdydama 8 mln. litų vertės pilnų matmenų dirbtinių dangų projektą, iš viso dovanoja naujos kartos pilnų matmenų dangas 10-čiai Lietuvos regionų. Dangos šiemet paklotos Gargžduose, Kėdainiuose ir Kaune, o Mažeikiuose, Tauragėje ir Alytuje vyksta parengiamieji darbai. Iki kitų metų dirbtinės dangos bus skirtos ir kitiems šalies regionams.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: