© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Du Bosnijos ir Hercogovinos futbolo sirgaliai, kurie po rungtynių Kaune bandė prasiveržti pro apsaugosdarbuotojus ir patekti į stadioną, buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo pagal Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnį.

Pasak policijos, buvo sugadintas stadiono inventorius. Policija dėl šio įvykio pradėjo aplinkybių patikslinimą.

Mieste įžūlių teisės pažeidimų užregistruota nebuvo. Bosnijos ir Hercegovinos futbolo sirgaliai šurmuliavo iki paryčių, todėl prieš futbolo rungtynes, ir po jų dirbo sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos. Pasak pareigūnų, futbolo fanai į policijos pastabas reaguodavo.

Bosnijos ir Hercogovinos futbolo sirgaliams taikytos sankcijos ir už kitus pažeidimus – antradienį iš Laisvės alėjoje esančios parduotuvės, dėl smulkaus svetimo turto pagrobimo, į policijos komisariatą buvo pristatyti keturi asmenys iš Bosnijos ir Hercegovinos, jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Trečiadienio naktį apie 0.14 val. J.Gruodžio gatvėje, buvo sustabdytas automobilį vairavęs neblaivus Bosnijos ir Hercegovinos pilietis 44 metų E.B. Jam nustatytas 0,74 promilių girtumas, surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Į policijos komisariatą dėl teisėtų policijos reikalavimų nevykdymo buvo pristatytas ir Lietuvos pilietis, kuriam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.

Antradienį Kaune Lietuvos futbolo rinktinė 0:1 (0:0) pralaimėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandai. Šios šalies futbolininkai pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo kelialapį į ateinančių metų planetos pirmenybes Brazilijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: