(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kasmet gegužės antroje pusėje po visą Lietuvą pasklinda tradiciniai Poezijos pavasario renginiai. Šią savaitę ir Kaune prasideda Poezijos pavasario renginių savaitė.

Pirmą kartą poetų grupė lankysis ir Vytauto Didžiojo universitete.

Gegužės 27 dieną, penktadienį, 15 val. Botanikos sode (Žilibero g. 6), vyks poezijos skaitymai.

Juose savo poeziją skaitys poetai: Antanas A. Jonynas, Birutė Mar, Kornelijus Platelis, Jonas Kalinauskas, Vidmantė Jasukaitytė, Stasė Lygutaitė – Bucevičienė, Vacys Reimeris, grupė kauniečių poetų – Vidmantas Kiaušas, Dalia Teišerskytė, Rimantas Klusas, Daiva Čepauskaitė, Irena Jacevičienė, Enrika Striogaitė, Rūta Riautaitė.

Poezijos skaitymuose dalyvaus svečiai Mirian Milčak iš Slovakijos, Rūta Mežavilka iš Latvijos, Sigitas Birgelis iš Lenkijos, iš JAV atvykusios lietuvių poetės Vitalija Bogutaitė, Eglė Juodvalkė.

Lietuvos rašytojų sąjungos ir viešosios įstaigos „Rašytojų klubas“ išplatintoje informacijoje yra teigiama: „Tarptautinis poezijos festivalis savo vardu, tradicijomis ir vertybėmis yra garsus Lietuvoje ir pasaulyje, sugebantis išlaikyti pačias geriausias ilgametes tradicijas ir nuolat ieškantis naujų raiškos formų, vienintelis tęstinis literatūros projektas, organizuojamas visoje Lietuvoje.“ Botanikos sode viešėsianti poetų grupė, atstovaujanti skirtingoms poetų kartoms ir patirtims, pateiks klausytojams įvairiažanrės ir įdomios poezijos.

Maloniai kviečiame dalyvauti šiame renginyje ir apsilankyti pavasariniame žydinčiame Botanikos sode. Esant geram orui, poezijos skaitymai vyks parko saloje, lietui lyjant – A. Fredos dvaro rūmų rotondoje. Renginys nemokamas.

Renginio organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: