(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsejo 10 d. 10 val. VU KHF (Muitines 6, Kaunas) 5 auditorijoje vyks susitikimas su vienu garsiausių britų menininku, fotografu Martin Parr, kuris akademinei bendruomenei pristatys savo kūrybą.

Jau keletą dešimtmečių keliaudamas aplink pasaulį M. Parr tiria laisvalaikio, vartotojiškumo bei komunikacijos sąvokas. O norėdamas iššifruoti tautinius reiškinius, tuo pat metu jis nagrinėja ir nacionalinius ypatumus, simbolius bei jų svarbą ateities kartų savimonės formavimuisi ir kultūrinei identifikacijai. Menininkas suteikia galimybę pamatyti pažįstamus daiktus visiškai nauju būdu, kurdamas visuomenės portretą, kuris leidžia apjungti matomų globalizacijos ženklų analizę bei kitokią, neįprastą vizualinę patirtį. Šiose nuotraukose M. Parr konkrečius vaizdus gretina su universaliai pateiktais prieštaravimais, kur individualios savybės yra priimamos, o keistumas – tausojamas.

Temas bei savitus būdus jų išraiškai autorius pasirenka ne tik kaip fotografas, kurio darbas susijęs su gausių serijų kūrimu, dalis jo neįprastos strategijos – tos pačios nuotraukos pateikimas meninės fotografijos kontekste, parodose ar meno leidiniuose, taip pat ir susijusiose srityse: reklamoje, žiniasklaidoje. Taip išnaudodamas skirtingus fotografijos tipus, M. Parr peržengia tradicinės fotografijos ribas. Dėl šio visaapimančio požiūrio, savito stiliaus ir interpretuojamų temų, kūrėjas jau seniai yra tapęs jaunosios fotografų kartos modeliu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: