© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei suteikus malonę už mergaitės seksualinį prievartavimą nuteistam Artemijui Isačenkai, jos komandoje nebeliko specialisčių, atsakingų už medžiagos ruošimą Malonės komisijai, rašo portalas 15min.lt.

Už dokumentų prezidentės vadovaujamai Malonės komisijai ruošimą iki šiol buvo atsakingos Teisės grupės narės Renalda Prėskienienė ir Irena Jonušienė.

“Prasidėjus tarnybiniam patikrinimui, abi pripažino savo klaidą ir išėjo iš darbo savo noru” – portalui teigė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė. Vienos iš specialisčiųpaskutinė darbo diena buvo pirmadienį, kita išėjo anksčiau.

Kaip skelbta, šalies vadovė atšaukė dekretą dėl malonės suteikimo už seksualinį prievartavimą nuteistam A.Isačenkai.

Tokį sprendimą šalies vadovė priėmė, nes paaiškėjo, jog buvo pateikta netiksli, ne visa ir klaidinanti informacija apie šį asmenį ir jo padarytas nusikalstamas veikas, todėl jis negali būti atleistas nuo likusios bausmės.

“Malonės komisijai medžiagą rengiančios kanceliarijos specialistės padarė klaidą nurodydamos nusikaltimą, už kurį yra teistas malonės prašantis asmuo – vietoje “seksualinis prievartavimas” įrašydamos “turto prievartavimas”. Svarbiausia, kad klaida pastebėta ir ištaisyta laiku , dekretui dėl malonės suteikimo dar neįsigaliojus”, – BNS yra sakiusi D.Ulbinaitė.

Prezidentės dekretu A.Isačenko buvo atleistas nuo likusios dviejų mėnesių ir 30 dienų laisvės atėmimo bausmės.

Naujienų portalo delfi.lt teigimu, 2005 metais A.Isačenka (tuomet jam buvo 60 metų) buvo nuteistas už mažametės išprievartavimą. Nusikaltimą jis įvykdė 2003-iųjų pabaigoje.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, Kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Malonės komisijai vadovauja prezidentė, tačiau pagal Malonės prašymų nagrinėjimo nuostatus komisijos nuomonė dėl malonės teikimo prezidento nesaisto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: