Evelina Dobravolska / asmeninio archyvo nuotr.

Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai ketinant sausio 8 d. vienašališkai nutraukti Modulių patalpų, skirtų nuteistiesiems apgyvendinti, įsigijimo viešąją pirkimo-pardavimo sutartį, Teisingumo ministrė kreipiasi į Viešųjų pirkimų bei Specialiųjų tyrimų tarnybas.

Vienašališkai nutraukiamoje sutartyje yra numatytas 3 407 880 Eur šimtaprocentinis avansinis apmokėjimas.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska šiandien pateikė tarnybinės pagalbos prašymą Viešųjų pirkimų ir Specialiųjų tyrimų tarnyboms įvertinti Kalėjimų departamento ir jai pavaldžių įstaigų vykdomų viešųjų pirkimų rizikas.

„Įkalinimo įstaigų sprendimai už viešųjų pirkimų būdu įsigytas prekes, paslaugas ir darbus iš anksto apmokėti 50 ar net 100 procentų siekiančią visos mokėtinos sumos dalį, kelia pagrįstas abejones ar valstybės biudžeto lėšos yra naudojamos skaidriai,“ – teigia teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska. – Nerimą kelia ir korupcijos apraiškos vykdant viešuosius pirkimus šiose institucijose, todėl prižiūrinčių įstaigų konsultacija padėtų tinkamai įvertinti didžiausias rizikas ir, esant poreikiui, imtis būtinų pokyčių“.

Teisingumo ministerija sausį organizuos ekspertų konsultacijas dėl iššūkių laisvės atėmimo vietų veikimo srityse.

„Noriu padėkoti Kalėjimų departamentui ir kitų įstaigų atstovams, kurių bendradarbiavimas padeda siekti skaidrumo ir atvirumo principų įgyvendinimo. Teisingumo ministerija nuo šiol visada bus patikimu partneriu kovojant su teisės aktų pažeidimais, netoleruos korupcijos apraiškų – sieks jas užkardyti jau pradiniame etape“, – pabrėžia E. Dobrovolska.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: