liberalai.lt archyvo nuotr.

Socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė neatsakingai žvelgia į vieną strategiškai Lietuvai svarbiausių projektų – Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybas – ir neatlieka būtinų darbų, kad terminalas pradėtų veikti laiku, t.y. nuo 2014 metų gruodžio, – sako liberalas Eugenijus Gentvilas.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys atkreipia dėmesį, kad šalies premjeras A. Butkevičius, vietoj to, kad paspartintų stringančius SGD terminalo prieplaukos ir dujotiekio tiesimo darbus, skleidžia netiesą apie buvusios Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovybės esą neatliktus ir nepradėtus darbus.

„Nežinia, ar premjeras sąmoningai skleidžia šią melagingą informaciją, siekdamas nukreipti dėmesį nuo problemų SGD terminale esmės, ar jis yra blogai informuotas apie tikrąją padėtį uoste. Noriu atsakingai pareikšti – absoliučiai visi darbai, kurie buvo numatyti man einant Klaipėdos uosto vadovo pareigas, baigti laiku“, – šiandien Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė liberalas, buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas E. Gentvilas.

Įrodymai, kad Uosto direkcija iki 2012 m. lapkričio vidurio (vadovaujant E. Gentvilui) visus parengiamuosius SGD terminalo darbus atliko laiku, užfiksuoti raštiškai viešai prieinamame dokumente – 2013 m. vasarį bendrovės „Klaipėdos nafta“ patvirtintame pakoreguotame SGD terminalo verslo plane.

Todėl E. Gentvilas artimiausiu metu kreipsis į premjerą A. Butkevičių, prašydamas paneigti viešai paskleistą tikrovės neatitinkančią informaciją apie jo asmenį ir veiklą einant Klaipėdos uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas.

Liberalas E. Gentvilas taip pat pabrėžia, kad Vyriausybės aplaidumas, o galimai – ir nenoras tinkamai prižiūrėti įtempto grafiko SGD terminalo statybas gali turėti neigiamų ir itin skaudžių pasekmių Lietuvai.

„Atrodytų menka, bet svarbi detalė – iki šiol nėra išduoti statybų leidimai, nepatvirtinti esminės reikšmės techniniai projektai prieplaukos statyboms ir dujotiekiui tiesti. Nors termino pabaiga buvo 2013 metų trečiasis ketvirtis. Todėl pagal dabartines aplinkybes, jei niekas nesikeis, tikėtina, kad SGD terminalas nebus pastatytas laiku – t.y. jis nepradės veikti 2014 metų gruodį. Jeigu premjeras A. Butkevičius toliau bandys įteigti, kad darbai vyksta pagal planą, greitai gali tekti graužtis nagus – į Lietuvą atplaukus terminalui skirtam laivui ir jam realiai nedirbant, skaičiuosime milijoninius nuostolius“, – sakė E. Gentvilas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: