liberalai.lt arcchyvo nuotr.

Kitais metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose Liberalų sąjūdis ketina akcentuoti vidutinio atlyginimo augimo bei gimstamumo problemas, sako partijos vadovas.

“Manau, kad reikia užmiršti šituos rinkimus (savivaldos – BNS), viskas prasideda nuo nulio. (…) Mums reikia ieškoti naujų sprendimų kaip pasiekti rinkėją, kaip su juo bendrauti ir kaip būti matomiems. Turime išnaudoti visą potencialą, kas Seimo rinkimuose pasirodytume itin gerai”, – šeštadienį partijos tarybos posėdyje teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis.

Jo teigimu, eidama į Seimo rinkimus partija ketina akcentuoti vidutinio atlyginimo bei gimstamumo problemas.

“Vis neišsivaduojam iš tam tikrų lentelių dugno – vidutinis atlyginimas yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje, gimstamumas yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. Manau esame ta politinė jėga, kuri turi sprendimus, receptus ir siūlymus, kurie padės išsivaduoti iš šių lentelių dugno. Tai esminiai dalykai, su kuriais turime eiti į rinkimus”, – kalbėjo E.Masiulis.

Pasak jo, artėjančiuose Seimo rinkimuose partija turės didelį dėmesį skirti vienmandatėms apygardoms.

E.Masiulio teigimu, partija praėjusiuose savivaldos rinkimuose pasiekė beveik visus išsikeltus tikslus, tačiau rinkimų rezultatai kai kuriuose miestuose partijos lūkesčių neatitiko.

“Vertinant kur neišnaudojome viso potencialo, man akys visų pirmiausiai krypsta į tokius miestus kaip Alytus, Panevėžys, Marijampolė, kuri turėjome didesnių lūkesčių ir matėme, kad ten mūsų rinkėjų gali būti daugiau, nei gavome balsų per šiuos rinkimus”, – komentavo partijos vadovas.

Savivaldybių tarybų rinkimai kovą liberalams buvo sėkmingi – partija ne tik padidino savo mandatų skaičių tarybose, tačiau ir laimėjo merų postus dviejuose didžiuosiuose miestuose: Vilniui vadovaus Remigijus Šimašius, o Klaipėdai – ligšiolinis meras Vytautas Gbrubliauskas.

Liberalų sąjūdis savivaldos rinkimuose laimėjo devynis merų postus, iš viso gavo 217 mandatų. Per ankstesnius rinkimus 2011 metais liberalai tenkinosi 98 mandatais.

Seimo rinkimai vyks kitų metų spalį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: