Gabrielius Lansbergis / Tsąjunga.lt archyvo nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas premjero Algirdo Butkevičiaus susitikimo Osle metu paskelbtas sunkiai suprantamas insinuacijas, kad visuomenėje kilęs pasipiktinimas išaugusiomis maisto produktų kainomis prekybos centruose yra susijęs su naujo prekybos centro „Lidl“ atėjimu į Lietuvos rinką, pabrėžia, kad tokie premjero pasisakymai kenkia Lietuvos tarptautinei reputacijai ir investiciniam klimatui.

„Vienas geriausių būdų mažinti kainas mažmeninės prekybos srityje yra konkurencijos didinimas.

Todėl premjero A.Butkevičiaus insinuacijos, kad naujo užsienio investuotojo, sukuriančio didesnę konkurenciją ir naujas darbo vietas, atėjimas į Lietuvos rinką yra susijęs su visuomenės pasipiktinimu augančiomis maisto produktų kainomis, kenkia Lietuvos tarptautinei reputacijai ir investiciniam klimatui.

Premjero nerišlūs ir tarpusavyje nuolat prieštaringi pasisakymai dėl kainų lygio Lietuvoje ne tik nepadeda spręsti aktualios visuomenei problemos, bet tik ją gilina“, – teigė G. Landsbergis.

Susitikime premjeras taip pat teigė, kad Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas garantavo Lietuvos ir kitų Baltijos šalių energetinį saugumą. Šiuo metu didžiausias Norvegijos ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo projektas – „Klaipėdos naftos“ ir „Höegh LNG“ terminalas – nuo pat pradžių veikia patikimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: