Ingrida Šimonytė. ELTA Dainius Labuti

Premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad vienas didžiausių klausimų po karo Ukrainoje bus tai, kaip priversti Rusiją susimokėti už tai, ką ji padarė suniokodama šalį. Pasak jos, šio klausimo sprendimas kels diskusijų, tačiau „sąskaitą nešioti“ turėtų šalis agresorė.

„Bus diskusijos, kaip priversti agresorių už tai sumokėti, nes tai vienintelis teisingas būdas. Tikriausiai teisingumas yra vienas didžiausių iššūkių, einant į priekį, kaip priversti kaltuosius susimokėti“, – renginio „Vilnius Conference“ metu teigė I. Šimonytė.

„Normalu, kad demokratinės šalys, ES, JAV, visos kitos šalys remia Ukrainą pakeliui, bet pagaliau sąskaitą turėtų nešioti ir sumokėti tas, kuris sukūrė visus šiuos niokojimus“, – pažymėjo ji.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra tvirtinęs, kad Rusijos padaryta žala Ukrainos infrastruktūrai bus atitaisyta, o tai apmokės Maskva. Jis tikino, kad Rusijai teks išmokti žodžius „reparacijos“ ir „kontribucijos“.

Konferencija Vilnius 700 Creating a Better Future in a Turbulent World ELTA Dainius Labutis

Trečiadienį per Rusijos surengtą ataką Ukrainos Kostiantynivkos mieste, patikslintais duomenimis, žuvo 16 žmonių.

Tai ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija Kyjive, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Remiantis atnaujinta informacija, per ataką Kostiantynivkoje žuvo 16 žmonių“, – platformoje „Telegram“ nurodė ministerija. Kaip teigiama, toks skaičius buvo nustatytas atlikus palaikų apžiūrą. Ministerija pridūrė, kad sužalojimų patyrė 33 asmenys.

Kaip jau skelbė „Ukrinform“, rugsėjo 6 d. apie 14 val. (vietos ir Lietuvos laiku) rusai atakavo Kostiantynivką. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad per išpuolį mieste nukentėjo turgus, parduotuvės ir vaistinė. Iš pradžių skaičiuota, kad žuvo 17 žmonių, o dar 32 buvo sužeisti.

Ignas Dobrovolskas, Lina Linkevičiūtė (ELTA)

 

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: