Ingrida Šimonytė, Roberta Metsola. ELTA / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Siekiant užtikrinti visos Europos saugumą, Bendrija negali pavargti ar lėtinti tempo teikiant finansinę ir karinę paramą Ukrainai, teigė premjerė Ingrida Šimonytė, penktadienį susitikusi su Lietuvoje viešinčia Europos Parlamento (EP) pirmininke Roberta Metsola.

„Europos Sąjunga yra daugybe pasiekimų pažymėta sėkmės istorija, ypatingai prisidėjusi prie klestėjimo ir stabilumo, kuriame ilgą laiką gyveno Europa. Deja, sulig Rusijos karu prieš Ukrainą ir demokratinį, taisyklėmis grįstą pasaulį, šis periodas nutrūko. Mūsų užduotis – padėti ukrainiečiams laimėti, kad taika Europoje būtų atkurta ir Ukraina susigrąžintų tai, kas agresoriaus iš jos buvo atimta“, – pranešime spaudai cituojama ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Jos teigimu, vienas iš galimų būdų svariai padėti besiginančiai Ukrainai – tolimesnis spaudimas Rusijai ir jos bendrininkams sankcijomis, įšaldyto ir imobilizuoto Rusijos turto panaudojimas atlyginant Ukrainai sukeltą žalą.

I. Šimonytė taip pat pažymėjo, kad pernai metų pabaigoje priimtas Europos Vadovų Tarybos sprendimas pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl narystės ES yra be galo svarbus šioms šalims. Savo ruožtu mes turime išlikti atviri ir pasirengę padėti, kad oficialios stojimo derybos galėtų prasidėti dar šį pavasarį, sakė ji.

ELTA primena, kad EP pirmininkė Roberta Metsola vizito į Lietuvą atvyko penktadienį. Be susitikimų su aukščiausiais šalies vadovais, šeštadienį EP vadovė dalyvo ir Seime vyksiančiame Laisvės gynėjų dienos minėjime, kur jai įteikta Laisvės premija, šiemet Europos Parlamentui skirta už demokratijos stiprinimą, tautų apsisprendimo teisės gynimą, indėlį remiant Lietuvos laisvės siekį bei už integraciją į ES.

Po iškilmingo posėdžio R. Metsola dalyvo Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje.

ELTA (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: