Gintautas Paluckas / Organizatorių archyvo nuotr.

Spalį politinę padangę sudrebinę paskelbdami, kad žinomas advokatas Gintaras Černiauskas bus kandidatas į mero postą, Kauno socialdemokratai nenustoja stebinti. Pirmieji surinko kauniečių parašus, leidžiančius dalyvauti savivaldos rinkimuose, o šeštadienį oficialiai pristatė kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašą, kuris, beje, ilgiausias Kaune.

Kauno socialdemokratai kovos 3 dieną vyksiančiuose savivaldos rinkimuose dalyvauja su šūkiu „Kaunas – geriausia vieta žmogui!“

Į rinkimus einame su 48 kandidatų sąrašų. Jame ne tik Kauno lyderiai, bet ir nepriklausomi kandidatai, tikintys mūsų idėjomis ir palaikantys mūsų siekius bei programines nuostatas“, – sakė Giedrius Bielskus, Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininkas.

Kandidatų sąrašą, kuriame rasite ir tokias pavardes, kaip neseniai rekordą Dakaro ralyje pasiekęs Arūnas Gelažninkas, į rinkimus veda Gintaras Černiauskas. Nepriklausomo kandidato vizijoje – Kaunas išaugęs iki pusės milijono gyventojų. Efektyviai valdomas, žalias ir saugus miestas.

Kauno socialdemokratai 3Organizatorių archyvo nuotr.

Tuo pačiu kandidatas į merus mato Kauną su nuolat augančia infrastruktūra, kylančiais gyvenamaisiais rajonais, verslo ir finansų centrais.

Žmogus be svajonių, žmogus be ateities. Mes turime pradėti svajoti apie geresnį, gražesnį, modernesnį, patogesnį miestą, kuris taptų mums ir mūsų vaikams pagrindiniais namais“, – sako G. Černiauskas ir priduria, kad vienas iš svarbiausių iššūkių šiuo metu vis dėlto yra skurdo mažinimas bei gyvenimo lygio kėlimas.

Kalbėdamas apie programines nuostatas, su kuriomis partija eina į rinkimus, Giedrius Bielskus pabrėžia, kad nors šiandien Kaune ir matomi akivaizdūs pokyčiai, dauguma jų nukreipti į infrastruktūrą, miesto ūkį. Tuo tarpu socialdemokratai, didžiausia visuomenės vertybe laiko žmogų.

kauno socialdemokratai

Organizatorių archyvo nuotr.

Atėjo laikas investuoti į žmogų. Mes turime ieškoti sprendimų, padedančių sukurti sąlygas visiems žmonėms būti materialiai apsirūpinusiems, neleidžiančias žeminti žmogaus orumo, skatinančias jo galimybių įgyvendinimą“, – sako G. Bielskus.

Pasak socialdemokratų lyderio, jie ketverius metus dirbo kartu su Kauno valdančiaisiais – nemažai darbų, siekiant, kad visuomenė būtų saugesnė ir labiau socialiai apsaugota, jau padaryta. Tačiau dar nemažiau ambicingų projektų yra suplanuota.

Vien pernai 30 tūkstančių kauniečių nemokamai sportavo, 6 tūkstančiai vaikų nemokamai lankė vasaros ir dienos stovyklas, 35 tūkstančiams moksleivių skirtas popamokinės veiklos krepšelis, dar 5 tūkstančiai daugiavaikių šeimų atžalų viešuoju transportu gali važiuoti nemokamai, išaugo slaugai skirtų lovų skaičius, ir tai tik keli projektai, prie kurių prisidėjo ar kurių autoriais yra socialdemokratai“, – vardina G. Bielskus.

Pasak Kauno socialdemokratų lyderio, jų programoje numatytas dar daugiau dėmesio ir lėšų skirti skurdo ir socialinės atskirties mažinimui, socialinių paslaugų gerinimui ir jų prieinamumo didinimui bei plėtrai. Taip pat teikti daugiau specializuotų socialinių paslaugų šeimoms.

Norime įdiegti „visos dienos mokyklos“ principą visame mieste. Norime padaryti, kad viešuoju transportu visi vaikai, o galiausiai ir visi kauniečiai, važiuotų nemokamai. Turime realių planų, kaip pasiekti, kad vidutinis atlyginimas Kaune būtų didesnis nei likusioje Lietuvoje. Šiuo klausimu ir dar keliais klausimais aktyviai dirbame su profsąjungomis“, – vardino G. Bielskus.

Kauno socialdemokratai 2

Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno socialdemokratų lyderiui antrino ir šeštadienį vykusioje konferencijoje dalyvavęs LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Ko šiandien, manau, trūksta Kaune, tai dialogo su bendruomene, su žmonėmis. Įsiklausymo į jų poreikius ir problemas. Mes, socialdemokratai, galime tai užtikrinti“, – sakė G. Paluckas.

1. Černiauskas Gintaras 25. Malaukytė Ieva

2. Bielskus Giedrius 26. Rapsikevičius Jonas

3. Garšva Židrūnas 27. Šarlauskas Tadas

4. Leiputė Orinta 28. Čepukonis Mantas

5. Kanikovienė Eglė Daiva 29. Grivačiauskienė Ina

6. Vaičikauskas Steponas 30. Gelažninkas Arūnas

7. Visockas Mantas 31. Baltrėnas Linas

8. Lukauskaitė-Valatkė Kristina 32. Radvilavičius Audrius

9. Lankelienė Aurelija 33. Žemaitis Vidas

10. Jakutavičius Tomas 34. Paciūnas Romualdas

11. Razmislevičius Darius 35. Murauskaitė-Pavlikovičienė Jovita

12. Rabačius Romaldas 36. Pauža Giedrius

13. Labutytė Beata 37. Jovaitis Andrius

14. Juodagalvis Vytautas 38. Pundytė Gaiva

15. Rabačius Aurimas 39. Žemaitienė Jolita

16. Mickutė Stasė 40. Bliujus Kęstutis

17. Marengolcienė Marija 41. Juška Arvydas

18. Popovas Vasilijus 42. Kazakevičius Ramūnas

19. Slausgalvis Tomas 43. Jasilionienė Nijolė

20. Spaičys Virginijus 44. Pupkevičius Algirdas

21. Stankevičienė Laura 45. Būda Antanas Vytautas

22. Antanaitienė Eglė 46. Bražionis Nerijus

23. Jarašiūnas Andrius 47. Garliauskas Rokas

24. Grucytė Eglė 48. Garbaravičius Arvydas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: