liberalai.lt archyvo nuotr.

Liberalų sąjūdis kaip galimus partnerius, kurie Seime padėtų suformuoti centro dešinės koaliciją, mato Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) ir Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD), LRT radijo laidoje “LRT aktualijų studija” sakė liberalas Gintaras Steponavičius.

“Mūsų partneriai išlieka TS-LKD. Man atrodo, kad stiprėjanti LVŽS perlips 5 proc. barjerą, turės vienmandatininkų ir jos svoris kitame Seime bus didesnis. Valstiečius taip pat matome kaip galimus partnerius, kurie padėtų suformuoti centro dešinės koaliciją”, – sakė G.Steponavičius.

Anot jo, liberalų lyderis Eligijus Masiulis esą kalbėjosi su LVŽS pirmininku Ramūnu Karbauskiu dar prieš antrąjį tiesioginių merų rinkimų turą.

Savo ruožtu konservatorius Jurgis Razma teigė neatmetantis galimos koalicijos tarp TS-LKD, Liberalų sąjūdžio ir LVŽS.

“Valstiečiai, nors ir neturi atskiros frakcijos Seime, jų atstovė Rima Baškienė yra tarp oponuojančių valdančiajai koalicijai, mes su ja daug bendraujame ir turime gerus ryšius. Su valstiečių atstovais gerai sutariame ir savivaldybėse, todėl aš visiškai pozityviai žiūrėčiau į tokį koalicijos branduolį”, – portalui lrt.lt sakė J.Razma.

R.Baškienė savo ruožtu teigė, kad kalbėti apie galimą koaliciją po kitų Seimo rinkimų yra per anksti: “Kaip žemaitė, galiu pasakyti, kad pirma reikia laimėti rinkimus ir tapti parlamentine partija. Laikausi principo, kad reikia peršokti griovį ir tik tuomet sakyti “op”. Matau Libralų sąjūdžio poziciją, yra kai kurių sąlyčio taškų, kurie galėtų būti diskutuotini, yra programinių nuostatų atitikmenų, todėl kas galėtų paneigti… Bet, visų pirma, reikia sulaukti tos pozicijos. Iš tiesų yra noras keisti situaciją Lietuvoje, noras eiti pažangos keliu, aukščiau keliant ir politikos moralės kartelę.”

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2016 metų rudenį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: