Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę Laisvės alėjoje augančios liepos „pasipuošė“ oranžinės spalvos „X“ ženklais. Tokiais simboliais paprastai ženklinami medžiai, kuriuos numatoma nupjauti, tačiau šįkart žymėjimas visiškai neatitinka tikrovės. Kol kas neaišku, kas įvykdė šią provokaciją ir kodėl siekiama kauniečius klaidinti.

„Kol kas nežinome, kas galėjo taip pasielgti. Viena tikrai aišku, šį pseudo medžių ženklinimą atlikome ne mes“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.
Viešojoje erdvėje vis dažniau pastebimi prieštaringi politikų pasisakymai, kuriais eskaluojamas mieste įsibėgėjęs kompleksinis gatvių tvarkymas. Panašu, kad atnaujinami seni ir ligoti želdiniai Kaune virsta politinės kovos įnagiu.

„Peržiūrėsime Laisvės alėjoje esančių vaizdo kamerų įrašus ir sieksime nustatyti medžius bjaurojančius ir tokiais veiksmais visuomenę klaidinančius viešosios tvarkos pažeidėjus“, – pažadėjo Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Mieste tvarkomi šaligatviai ir sykiu persodinami medžiai tarp kauniečių pastaruoju metu sukėlė nemažai klausimų. Artimiausiu metu A. Mickevičiaus gatvėje sergantys ir pavojų aplinkiniams keliantys medžiai, atliekant šaligatvių rekonstrukciją, bus pakeisti naujomis liepomis. Jos taip pat sužaliuos Vytauto ir Europos prospektuose, Miško, Zanavykų gatvėse ir Smetonos alėjoje, vos tik ten pasibaigs šaligatvių remontas.

Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų augintojų asociacijos vykdančioji direktorė Ingrida Vainauskienė įsitikinusi, kad tokie pokyčiai miestui yra būtini. Esą tai ne tik pakeis estetinį vaizdą, bet dar svarbiau – suteiks daugiau saugumo gatvėse žmonėms bei jų turtui.

MD

#Interneto_folkloras

„Keisti medį ar ne, dažniausiai sprendžia ekspertų komisija. Tai tikrai nėra vienašališka nuomonė ar kažkam kilusi mintis pjauti medžius. Taip niekada nevyksta. Sprendimas yra priimamas visapusiškai apsvarsčius ir tam yra pasitelkiami įvairių sričių specialistai – biologai, dendrologai, želdynų inžinieriai. Tik tuomet sprendžiama, ką daryti“, – tvirtino želdinių sodinimo specialistė I. Vainauskienė.

Miesto sąlygoms augti specialiai pritaikytos liepos šį pavasarį pasodintos Šiaurės, V. Krėvės ir Pramonės prospektuose, taip pat Birštono ir Maironio gatvėse. Iki 2017 metų pabaigos Kaune planuojama pasodinti apie pusantro tūkstančio naujų medžių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: