Eglė Malinauskaitė | Jarmo.net koliažas (asmeninio archyvo nuotr. ir stop kadras)

21-erius metus Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) gyvenanti Eglė Malinauskaitė Čikagoje viešint Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai iškėlė plakatą, ant kurio puikavosi toks užrašas „Nausėda yra homofobas”. Portalui jarmo.net kalbėjusi LGBTQ+ teisių palaikytoja ir bendruomenės narė sakė norinti, kad žmonės suprastų, koks išties yra mūsų šalies prezidentas.

„Aš pati esu LGBTQ+ bendruomenės narė. Esu biseksuali ir non-binary (nepriskirianti savęs jokiai lyčiai, – jarmo.net). <…> Žinojau, kad jis (Gitanas Nausėda) atvyks į Čikagą ir sumaniau su juo susitikti. Skaičiau ir žinojau, ką jis kalba apie LGBTQ+ žmones, jog nenori pasirašyti įstatymų, nenori palaikyti jų. Skaičiau apie Tomo Vytauto Raskevičiaus darbą. Ir supratau, kad dabar yra mano šansas parodyti, koks yra prezidentas”, – teigė pašnekovė.

E. Malinauskaitė komentavo, kad apie G. Nausėdos atvykimą į Čikagą sužinojo antradienį. Tuomet ji spontaniškai sugalvojo užrašyti užrašą „Nausėda yra homofobas”.

Asmeninio archyvo nuotr.

Susitarusi su draugu, kad šis užfiksuos ją prieš G. Nausėdą laikant jį homofobija kaltinantį užrašą, lietuvė atvyko į bažnyčią, kurioje prezidentas sakė kalbą.

Iškėlusi užrašą, netrukus ji atkreipė apsaugos darbuotojų dėmesį. „Pradėjau šaukti „Santuokų lygybę visiems žmonėms”, o tuomet mane išsivedė apsauginiai. Tikrai norėjau, kad žmonės suprastų, jog prezidentas yra homofobas. Tikrai turi tą suprasti, nes jeigu žmonės su juo sutinka, tai turi galvoti, ką jie palaiko, ką patys galvoja apie LGBTQ+ žmones”, – įsitikinusi Čikagos lietuvė.

Asmeninio archyvo nuotr.

]„Atsakiau, kad tikrai neduosiu jokios informacijos, kad žinau savo teises. Tuomet pasakiau, kad jau baigiau, mano draugas šalia, nieko nedarysiu daugiau. Mane paleido. Išvažiavau. Mano šeima ir draugai ėmė man siųsti nuorodas į straipsnius apie šį įvykį”, – dėstė ji.

Momentinė ekrano kopija

Į incidentą sureagavo nacionalinė žiniasklaida bei politikai. LGBTQ+ teises palaikanti europarlamentarė Aušra Maldeikienė savo „Twitter” paskyroje rašė: „Čia jūs matote protestą prieš mūsų homofobišką prezidentą užrašu, kuris paprasčiausiai skelbia „Nausėda yra homofobas”. Na, aš viliuosi protestuotoja nekeliaus į pragarą už tai, kad bažnyčioje pasakė tiesą”.

JARMO

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: