Dž. G. Barysaitės prezidente.lt arch. nuotr.

Populiariausių visuomenės veikėjų lentelėje pirmaujančių prezidentėas Dalios Grybauskaitės ir premjero Algirdo Butkevičiaus reitingai per mėnesį beveik nepasikeitė, rodo šeštadienį dienraščio “Lietuvos rytas” skelbiama apklausa.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro “Vilmorus” atliktos apklausos duomenimis, prezidentę spalį palaikė 21,4 proc., premjerą – 16,3 proc. respondentų. Labai panaši dalis – atitinkamai 21,7 proc. ir 16,4 proc. – apklausos dalyvių juos kaip geriausiai atstovaujančius savo interesams įvardijo ir rugsėjį.

Tuo metu kiti lentelėje esantys politikai tarpusavyje susikeitė.

Valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) įkūrėjas Viktoras Uspaskichas pakilo iš ketvirtos vietos į antrą – jo populiarumas ūgtelėjo nuo 3,1 proc. rugsėjį iki 4,1 proc. spalį.

Iš ketvirtos pozicijos į trečią nukrito valdančios partijos “Tvarka ir teisingumas” vadovas Rolandas Paksas, kurio reitingas truputį smuktelėjo nuo 4 proc. iki 3,6 procento.

Penktasis – sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, kurio populiarumas taip pat kiek sumažėjo (nuo 3,7 proc. iki 3,3 proc.).

Po jų rikiuojasi opozicijos atstovai – Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis (2,4 proc.) ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius (2,3 proc.).

Apklausa atlikta spalio 4-14 dienomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: