© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prieštaringą knygą apie prezidentę Dalią Grybauskaitę Europos Parlamente (EP)išplatino euroskeptikų frakcijos “Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa” (EFDD) atstovai, rašo delfi.lt.

Portalas praneša, kad tai paaiškėjo peržiūrėjus vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip knygas į EPnarių dėžutes deda trys asmenys – maltietis Kevinas Ellul Bonici (Kevinas Elul Boničis), EFDD sekretoriato narys, kuris yra ir radikalios Europos Laisvės Aljanso generalinės sekretorės Sharon Ellul Bonici (Šaron Elul Boniči) vyras. Jis tai darė kartu su Rusijos piliečiu ir Lenkijos piliečiu, gimusiu Maskvoje.

Kaip nurodo delfi.lt. abu asmenys į EP patalpas buvo pakviesti asmeniškai K. Ellul Bonici.

Europos Laisvės Aljanso vicepirmininkė yra Prancūzijos politikė Marine Le Pen, kuri savo pasisakymuose atvirai gina Vladimirą Putiną ir Rusijos vykdomą politiką.

EFDD frakcijai Europos Parlamente priklauso Lietuvos politikai Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis.

Anksčiau pranešta, jog EP Kvestorių kolegija nusprendė atlikti tokį tyrimą, kadangi per 700 knygų į parlamentarų pašto dėžutes išdėliota nepaprašius administracijos leidimo. Jis yra privalomas norint pateikti bet kokią medžiagą EP nariams. Tyrimas buvo pradėtas EP nario Antano Guogos prašymu.

Rūtos Janutienės knyga “Raudonoji Dalia” buvo išversta į anglų kalbą ir išdalyta, įtariama, visiems EP nariams. Akcijos organizatoriai kol kas nėra žinomi. Autorė teigia, kad vertimas padarytas ir knyga EP išplatinta be jos žinios ir sutikimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: