Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė © Mindaugo Mikulėno nuotr.

Šiandien Seimo plenariniame posėdyje vienbalsiai priimta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės rezoliucija „Dėl neteisėtų „rinkimų“ Rusijos okupuotose Ukrainos srityse“, kurioje pabrėžiama, jog okupacinės jėgos suorganizuoti „rinkimai“ Donecke ir Luhanske yra neteisėti, nedemokratiniai ir nebus pripažinti. Už rezoliuciją balsavo 109 Seimo nariai.

Rezoliucijoje pažymima, jog Rusijos savivalė okupuotose Donecko ir Luhansko teritorijose grubiai pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą, Ukrainos Konstituciją bei įstatymus ir Minsko susitarimus. Kartu akcentuojama, jog šie „balsavimai“ organizuoti tebesitęsiant Rusijos vykdomiems intensyviems karo veiksmams prieš Ukrainą ir neturi nieko bendra su laisvais ir demokratiniais rinkimais.

„Lietuva tvirtai ir nuosekliai remia Ukrainos teritorinį vientisumą ir euroatlantinės integracijos kryptį, griežtai smerkia Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir niekada nepripažins neteisėtos Krymo aneksijos. Raginame laikytis tarptautinių normų ir įsipareigojimų, nutraukti karinę ir hibridinę agresiją prieš Ukrainą bei prieš jos teritorinį vientisumą, ir įgyvendinti Minsko susitarimus“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Rezoliucijoje kviečiama ne tik pratęsti Europos Sąjungos sankcijas, bet ir toliau jas stiprinti įtraukiant asmenis ir organizacijas, kurie prisidėjo prie šių „rinkimų“ organizavimo, finansavimo, juose kandidatavo ir siekia okupacinės valdžios įtvirtinimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: