Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė reaguodama į Ramūno Karbauskio šiandieninį pareiškimą, kad „Lietuva nėra ta šalis, kuri privalo išspręsti vyrų ir moterų Europos Komisijoje klausimą“, pabrėžia, kad tokia pozicija ne tik diskredituoja Lietuvos įvaizdį Europoje, bet ir kenkia galimybėms išsiderėti reikšmingą atsakomybės sritį – eurokomisaro portfelį.

„Yra gėdinga, kad XXI amžiaus Lietuvoje jos Vyriausybėje ne tik nėra nei vienos moters, bet Ramūnas Karbauskis nemato ir nei vienos kompetentingos profesionalios politikės, kuri būtų verta nominacijos į Europos Komisiją. R. Karbauskio pareiškimai, kurie tiesiogiai prieštarauja naujosios patvirtintos Europos Komisijos prezidentės Ursulos von der Leyen pareikštai pozicijai, jog naujoje Komisijoje turi būti po lygiai vyrų ir moterų, o kiekviena šalis raginama pateikti ir vyro, ir moters kandidatūras, dar labiau apriboja Lietuvos galimybes derėtis dėl svarbių portfelių Europos Komisijoje“, – teigia Seimo narė, buvusi europarlamentarė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pasak R.Morkūnaitės-Mikulėnienės, „deja, vis dar pasitaiko tokių žmonių, kurie mano, kad „geriausia moters vieta tarp kumščio ir viryklės“, tad  p. R. Karbauskio pareiškimai arčiau tokio mąstymo ir visiškai toli nuo europietiško požiūrio, o tuo labiau nuo to, kokį puoselėja Europos žaliųjų partijos“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: