instagram.com/remigijussimasius archyvo nuotr.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sugebėjo atsikirsti Rusijos ambasadoriui į jo pasiūlymą apsilankyti okupuotame Kryme. Šią žinutę Remigijus Šimašius išplatino savo Facebook paskyroje: „Rusijos ambasadorius oficialaus mandagumo vizito metu šiandien lyg tarp kitko pakvietė mane į Krymą… Atsakiau, kad mielai Krymą aplankysiu, kai gausiu Ukrainos ambasadoriaus pakvietimą.“ Šis šmaikštus atsakymas sulaukė teigiamo Ukrainos žiniasklaidos vertinimo.

Rusijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Aleksandras Udalcovas susitiko su Vilniaus meru šį antradienį. Kaip rašoma oficialiame Vilniaus savivaldybės pranešime, susitikimo metu aptartos Vilniaus ir Maskvos bendradarbiavimo galimybės kultūros ir verslo srityse, taip pat aptarta ilgamečio projekto „Vilniaus namai Maskvoje“ ir „Maskvos namai Vilniuje“ dabartinė situacija ir tolesnės vystymo galimybės. Rusijos ambasadorius pasiūlė keistis sostinių savivaldybių delegacijomis, dalintis patirtimi.

Tačiau pokalbio metu Remigijus Šimašius pažymėjo: „Negalime nepaisyti esamos geopolitinės situacijos. Nuo jos priklauso ir priklausys bendradarbiavimas tarp Vilniaus ir Maskvos.“ Pasak Ukrainos naujienų portalo „Obozrevatel“, iki šiol su oficialiais vizitais Krymą yra aplankęs tik Zimbabvės vandens resursų ir klimato ministras S. Kasukuveras. Savo vizito metu ministras yra pasakęs, kad jis yra pasirengęs pasidalinti savo patirtimi, kurią per 14 metų gyvenimo įgijo gyvendamas su sankcijomis. „Sankcijos mus padarė tik stipresniais.“ – teigė Zimbabvės ministras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: