© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos karinis įsitraukimas į pilietinį karą Sirijoje ir vykdomi antskrydžiai prailgins šioje šalyje jau kelerius metus vykstantį pilietinį karą, sako Užsienio reikalų ministerijos politikos direktorius Rolandas Kačinskas.

Jis ketvirtadienį susitiko su Nacionalinės Sirijos revoliucijos ir opozicijos pajėgų koalicijos viceprezidentu Hishamu Marwah’u (Hišamu Marva).

“Šis Rusijos sprendimas pratęs pilietinį konfliktą, kuris šiuo metu vyksta Sirijoje, kadangi bus sustiprintos Assado režimo pajėgos”, – BNS telefonu iš Niujorko ketvirtadienį sakė R.Kačinskas, turėdamas omenyje Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

Susitikimo metu H.Marwah’as teigė, kad surengusi antskrydžius Rusija smogė ne į grupuotės “Islamo valstybė” taikinius, o į su B.Assado režimu kovojančias opozicijos gretas, pasakojo R.Kačinskas.

“Tai patvirtina, kad Rusijos pastangos kovojant su terorizmu nėra nuoširdžios. Čia jo toks vertinimas”, – sakė diplomatas.

Vienas Sirijos opozicijos lyderių nenurodė, į kurią opozicijos grupuotę smogta. H.Marwah’as taip pat nepasakė tikslių nuostolių, nors įvardijo, kad per antskrydį žuvo civilių.

R.Kačinsko teigimu, pagrindinis susitikimo su H.Marwah’u tikslas buvo, kad “Lietuvai kaip nenuolatinei Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narei būtų papasakota apie situaciją ir paprašyta paramos keliant Sirijos klausimą Saugumo Taryboje tarptautiniu mastu”.

“Šis pagalbos prašymas susijęs ir su Rusijos bombardavimais, nors susitikimas buvo suderintas anksčiau”, – tvirtino diplomatas.

Rusija neigia, kad Maskvos oro smūgių taikinys yra ne “Islamo valstybės” džihadistai ir kad per juos žuvo civilių žmonių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: