Vilija Blinkevičiūtė. ELTA / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė kartoja – bendra koalicija su konservatorių partija nėra įmanoma nei dabar, nei po spalį vyksiančių Seimo rinkimų. Visgi, apie bendro darbo perspektyvas su kitomis politinėmis jėgomis europarlamentarė taip aiškiai nepasisako.

Šiai dienai su konservatoriais mums tikrai ne pakeliui. (…) Bet po Seimo rinkimų irgi bus ne pakeliui“, – ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijai sakė V. Blinkevičiūtė.

Totaliai priešingos mūsų programos ir mūsų siekiai. Pavyzdžiui, mums visiškai nepriimtinas dalykas – privatizuojamos mokyklos, uždaromos mokyklos, neremontuojami keliai, sveikatos priežiūros įstaigos. Yra labai daug skirtumų, kur mums rinkėjas neleis per juos perlipti“, – patikino ji.

Tačiau, klausiama apie kitas politines partijas, V. Blinkevičiūtė nėra tokia kategoriška ir aiškiai nepasisako.

Apie visus aš dabar nekalbėsiu todėl, kad rinkėjas parodys, ir tada matysime“, – tenurodė LSDP vadovė.

Mes pasakėme, kad mes neiname su konservatoriais. Man atrodo, mes daug pasakėme. O su kitais gali būti derybų klausimas. Žinote, mes dar nė vienos programos nematėme“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad V. Blinkevičiūtė jau anksčiau yra teigusi – jeigu jos vadovaujama partija laimėtų šiais metais vyksiančius Seimo rinkimus, valdančiosios koalicijos su konservatoriais neformuotų.

Penktadienį prezidentas interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Antrajam prezidento rinkimų turui susiklosčius sėkmingai, šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Šias pareigas gali užimti ir kiti žmonės. Bet jeigu rinkimai šiai partijai susiklostytų sėkmingai (…), aš tikrai mėginčiau įkalbėti ponią Blinkevičiūtę užimti šias atsakingas bei svarbias pareigas“, – interviu Eltai teigė prezidentas.

Augustė Lyberytė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: