© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Valdyti didžiuosius Lietuvos miestus -Vilnių, Kauną, Klaipėdą – trokšta ir milijonieriai, ir jokių pajamų neturintys kandidatai.

Kaip rašo dienraštis “Lietuvos žinios”, dėl valdžios kausis daugiausia turtuolių, siekiančių Kauno mero regalijų. Turtuolių, trokštančių Vilniaus mero kėdės, titulas priklauso dabartiniams sostinės vadovams, rodo Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktos pretendentų į merus turto deklaracijos.

Ir toliau miestui vadovauti siekiantis Artūras Zuokas nurodo turintis turto už daugiau kaip 1,5 mln. eurų. Kito kandidato į merus sostinės vicemero Jono Pinskaus turtas siekia per pusę milijono eurų.

Visuomeninio rinkimų komiteto “Vieningas Kaunas” iškeltas kandidatas į merus – verslininkas Visvaldas Matijošaitis – savo turtais neturi lygių. Deklaruojama, kad V.Matijošaičio privalomas registruoti turtas, santaupos ir kitos vertybės siekia per 4 mln. eurų, be to, jis nurodo, kad daugiau nei 1 mln. eurų yra paskolinęs.

Tuo metu skandalais garsėjantis laikinosios sostinės eksmeras Vytautas Šustauskas nurodo, kad turi tik privalomo registruoti turto, kurio vertė -kiek daugiau nei 1 tūkst. eurų (3,6 tūkst. litų), o pajamų praėjusiais metais visai negavo. Į Kauno merus Lietuvos valstiečiųjų ir žaliųjų sąjungos iškelta Kristina Juozapavičienė nurodo, kad nei turto, nei santaupų neturi, išskyrus 2,5 tūkst. eurų (8,7 tūkst. litų) skolą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: